Biblioteket

Välkommen till Simrishamns bibliotek!

Biblioteket är en av de stora mötesplatserna i vår kommun, en träffpunkt med all världens berättelser och kunskap inom räckhåll.

Simrishamns bibliotek - översikt

Biblioteket - en plats för alla

Du är välkommen hit för att låna böcker, tidskrifter, ljudböcker, talböcker, musik, språkkurser, noter och filmer. Du kan söka information, släktforska, lyssna på föredrag och delta i våra olika aktiviteter. Du kan låna dator, skriva ut, skanna och kopiera.

Här kan du också koppla av i en stimulerande miljö, läsa en bok, läsa dagstidningar och tidskrifter, läsa tidskrifter från jordens alla hörn i tidskriftstjänsten PressReader eller studera i vårt tysta avdelning. Blir du sugen på en kopp kaffe, te eller choklad kan du köpa det med betalkort i vår kaffeautomat. 

I menyn till vänster kan du läsa mer om allt det vi erbjuder på biblioteket. Länkarna går till webbportalen för Bibliotek Skåne Sydost, www.biblioteksso.se

 

Logga för Bibliotek Skåne Sydost

Bibliotekskatalog - sök, reservera och låna om 

 

 

Aktuellt:

 

Besök vår nya bokbuss i sommar!

Simrishamns nya bokbuss

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs mer om den nya bokbussen och se sommarturlistan här.

 

Detta händer på biblioteket:

Sommarboken bsso

Sommarboken - 
läs fem böcker så får du en!

11 juni-31 augusti 
För dig mellan 6 och 16 år.

Äntligen sommarlov! Kom och låna fem böcker och få en bok i present!

Nu kan du hämta ett sommarbokshäfte på biblioteket där du recenserar böckerna du läst. Du kan även recensera böckerna på www.biblioteksso.se. 

När du lämnat in ditt häfte får du en bok i present av oss.

Du kan vara med i sommarboken två gånger och har fram till 31 augusti att lämna in dina recensioner. Ha en mysig lässommar!


RådRumRådRum

Tisdagar kl. 15-19 hela sommaren

Behöver du hjälp i kontakt med myndigheter, har du frågor kring brev, blanketter eller har du andra frågor om det svenska samhället? Vi på RådRum kan hjälpa dig. Våra frivilligrådgivare är välutbildade, konfidentiella och flerspråkiga.

 

stickkaféStickkafé - sticka med föreningen Sticka Sverige

Torsdag 2 augusti
kl. 17.00-19.00

Föreningen Sticka Sverige håller i ett stickkafé på biblioteket där alla är välkomna att deltaga, få inspiration, utbyta tips och idéer eller bara dela sitt intresse med andra. Det blir drop-in för alla åldrar och alla nivåer.  

Sticka Sveriges stickförening är en ideell förening som vänder sig till alla som är intresserade av stickning, virkning och andra garntekniker, vare sig man är nybörjare eller rutinerad med stickorna.

Föreningen Sticka Sverige bildades i mars 2004 med syftet att värna om stickning, virkning och andra liknande garnteknikers tradition, mönster och teknik. Man ville främja och inspirera till utveckling inom dessa tekniker och förmedla kontakter främst inom Sverige men även utanför landets gränser.  

Ingen föranmälan.