Biblioteket

Bokhallen, Simrishamns bibliotek

Välkommen till Simrishamns bibliotek!

Biblioteket är en av de stora mötesplatserna i vår kommun, en träffpunkt med all världens kunskap inom räckhåll.

Biblioteket - en mötesplats för alla

Du är välkommen hit för att låna, söka och skriva ut information, släktforska, studera, lyssna på föredrag eller titta på utställningar. Hos oss kan du koppla av i en stimulerande miljö, hitta litteratur, film och musik. Vi har en stor barnavdelning med böcker för alla åldrar som du kan utforska tillsammans med dina barn och våra bibliotekarier. Eller kom på en teaterföreställning eller annan aktivitet som vi ordnar för barnen.

Vi har böcker, tidskrifter, ljudböcker, musik, språkkurser, filmer och mycket mer. Om det är något du saknar, tar vi tacksamt emot inköpsförslag. Har du funktionshinder kan vi hjälpa dig med lättlästa böcker, böcker med stor stil, talböcker eller Boken kommer-service.

På biblioteket finns också Österlensamlingen, litteratur som anknyter till och beskriver Österlen. Hos oss hittar du också aktuella planärenden anslagna.

Är du ny i Sverige?

Biblioteket har litteratur för att lära sig svenska och skön- och facklitteratur på många olika språk. Vi har en särskild språkhörna med dator och litteratur där du kan träna svenska och studera svenska.

På Bibliotek Skåne Sydosts portal kan du hitta tips på webbsidor och appar som kan hjälpa dig att bli bättre på svenska.

Bibliotek Skåne Sydost - gemensam bibliotekskatalog

Vi har gemensam webbportal med våra grannbibliotek i Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad, döpt till Bibliotek Skåne Sydost: www.biblioteksso.se Här kan du söka, reservera och låna om böcker, du kan också recensera och betygsätta litteratur. Du kan söka i databaser, låna e-böcker och ladda ner ljudböcker. Där hittar du också aktuella öppettider och vår gemensamma evenemangskalender. 

Våra evenemang hittar du också i Kulturguiden, vi erbjuder många olika aktiviteter för både barn och vuxna!

Bok, e-bok

Återigen - välkommen till Simrishamns bibliotek!