Simrishamn på Österlen

Kommunfullmäktige 24/4

Kommunfullmäktige har haft sammanträde och här kan du läsa ett axplock av de tagna besluten.

Skånetrafiken informerar om biljettförsäljning i Simrishamn

Tisdagen den 2 maj är Transdev/Resecentrums sista försäljningsdag av Skånetrafikens Jojo-kort och biljetter. Här kan du läsa vilka alternativ du har när du vill skaffa/köpa biljett/kort hos Skånetrafiken i Simrishamn.

Vattenavstängning i del av Simrishamn 25/4

På grund av ventilbyten på b.la. Stora Norregatan i Simrishamn måste vi stänga för vattnet tisdagen den 25/4 ca kl 7.30-16.00. Berörda gator är Nisbethsgatan, Store Bengts strädde, Stora Norregatan, Lilla torg samt del av Prästgatan, Ågatan, Lilla Norregatan och Stora Rådmansgatan. Tappa gärna upp vatten innan. När vattnet kommer tillbaka, spola en stund innan användning för att minimera risk för luft och missfärgning.

Ledningslokalisering mellan Rörums vattenverk och Simrishamn 24–26/4

24–26 april genomför vi arbete med att exakt lokalisera vår råvattenledning Rörum–Simrishamn. Detta görs genom att man skickar in en pigg i röret som förs fram genom ledningen med vattnets tryck. I piggen finns en sond som man följer på markytan. Med cirka 20 meters mellanrum görs en markering på markytan som mäts in med GPS efteråt och som i sin tur skapar en digital karta.

Pollex AB genomför arbetet åt oss och deras personal kommer att synas längs med sträckan och inne på de fastigheter som är berörda av ledningen. Vi arbetar kontinuerligt för att förbättra vårt VA-system och hoppas på ditt överseende med de eventuella besvär som detta kan medföra.

Vinnare och facit!

Den 18 april invigdes Kontakt Simrishamn, kommunens nya kontaktcentrum, med pompa och ståt. Vid invigningen kunde besökarna gå en tipsrunda. Här redovisar vi både alla lyckliga vinnare och de rätta svaren.

Bredbandsnytt (uppdaterad 19/4)

Vi är nu uppe i mer än 80 % fibertillgång för hushåll och företag i vår kommun och redan i slutet av 2017 räknar vi med att mer än 90 % ska ha möjlighet till en fiberuppkoppling.

Här kan du läsa senaste nytt om bredbandsutbyggnaden i kommunen. 

Nu har Kontakt Simrishamn startat

För att hjälpa dig att lättare komma i kontakt med oss i kommunen, har vi startat Kontakt Simrishamn. Framöver kommer du att mötas av hälsningsfrasen: ”Hur kan jag vara till hjälp?” Då hoppas vi att du ger oss chansen genom att berätta om ditt ärende eller din fråga.

När du ringer till 0414-81 90 00 eller skickar e-post till simrishamns.kommun@simrishamn.se möts du av en av våra sex servicevägledare som kan hjälpa dig med en mängd vanliga frågor. De handlägger också t.ex. ärenden som rör avgifter inom vård och omsorg, fastställande av faderskap och dödsboanmälan. Om de inte kan hjälpa dig, slussar de dig till rätt handläggare eller avdelning.

Den 18 april stängde vi Kontakt samhällsbyggnad, individ- och familjeomsorgens reception samt Kultur- och fritids- och barn- och utbildningsförvaltningarnas expeditioner för annat än bokade besök.

Du är alltid välkommen till Kontakt Simrishamn i stadshuset på Stortorget, måndag–fredag kl. 8.00–16.30.

Loppmarknad i Suckarnas gång

IFK Simrishamn informerar: Vi tackar Simrishamns kommun för förtroendet att även 2017 driva Suckarnas gång-loppisen. Årets startdatum var påskafton den 15 april och vi har sedan öppet till och med oktober månad. Nytt för i år är att vi även kommer hålla öppet fem söndagar under högsäsong. Gå gärna in på vår hemsida www.suckarnas.se eller vår Facebook-sida ”Suckarnas gång Simrishamn”. All information du behöver för att besöka eller sälja på loppmarknaden på Suckarnas gång i Simrishamn hittar du på hemsidan. Här ser du var du får parkera, vad det kostar att sälja osv. På plats i Suckarnas gång träffar ni föreningens ungdomslag som gärna säljer en grillad korv till er. Vi ses, hälsar IFK Simrishamn.

Kommuninformation april

April månads kommuninformation kan du ladda ner här.

En riktigt reko dag

27 maj kl. 10-14 anordnar vi "En reko dag" längs Storgatan i Simrishamn och i samband med det bjuder vi in lokala näringsidkare att ställa ut sitt sortiment. Temat för dagen är hållbarhet varför vi gärna ser utställare med ett ekologiskt och/eller närproducerat sortiment. Sista datum för anmälan är 28 april och egna bord tas med efter behov. Anmälan görs till samhallsbyggnad@simrishamn.se

Simrishamn ett gott exempel

Upphandlingsmyndigheten pekar på vår kommun som ett gott exempel. Läs mer här.

Nytt nummer av Under ytan  

Det senaste numret av Marint centrums nyhetsbrev finns här.

Nyfiken på Greater Copenhagen?

Nu finns det en ny hemsida som beskriver samarbetet. Välkommen att göra ett besök!

Dags för feriepraktikplatser

Feriepraktik för ungdomar i vår kommun födda 2000 och 2001 är nu utannonserade - läs mer här!

Sommarlovsentreprenör är ett helt unikt sommarjobb!

Nu finns det en fantastisk möjlighet för ungdomar i Simrishamns kommun som är mellan 16 och 17 år att under sommaren få jobba som egen företagare! Läs mer på våra näringslivssidor.

Nu söker vi

sommarpersonal till vårt turistcenter. Läs mer här. Välkommen med din ansökan!

Sommar på Österlen?

Nu söker vi semestervikarier till: distrikts- och sjuksk��terskor, sjukgymnaster och arbetsterapeuter, undersköterskor/vårdbiträden, biståndshandläggare, omsorgsassistenter, behandlingsassistenter, arbetshandledare. Läs mer på vår sajt för lediga jobb. Välkommen med din ansökan!

EU-pengar stärker 100 företag i östra Skåne

12 kommuner i östra och mellersta Skåne har gått samman i projektet TÖS, Tillväxt östra Skåne, och har beviljats drygt 17 miljoner kronor från Europeiska socialfonden. Läs mer här.

Båtplats

Önskar du hyra en fast båtplats i någon av våra hamnar, kontakta hamnkontoret: Benita Kvant, 0414-81 92 02, hamnen@simrishamn.se.

Mycket på gång för dig som är företagare

näringslivssidorna hittar du mycket matnyttig information, liksom de arrangemang som står närmast på tur: start-up-café på Marint centrum fredagar udda veckor, starta företag-träffar i vår, aktuella upphandlingar, planering av Campus Österlen, nytt nummer av nyhetsbrevet m.m.

Tomtmark för bostadsprojekt till salu

Simrishamns kommun har tomtmark till salu för uppförande av bostäder i genuin miljö, i "Gamla stan". Läs mer här

Klarar du ett strömavbrott som varar i 72 timmar?

Nyhet: Engelskspråkig broschyr för nedladdning

Det är de fyra sydöstskånska kommunerna Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystad som tillsammans med polis, räddningstjänst och sjukhuset i Ystad tagit fram en broschyr med tips och råd om hur man kan förbereda sig innan krisen är ett faktum. Den heter ”Livsviktig handbok: tänk efter före – agera rätt vid kris” och ger enkla checklistor över vad man kan förbereda och hur man hanterar krisen när den väl kommit. Broschyren finns också i en engelskspråkig version som du kan ladda ner här. Läs mer här.

Simrishamns kommun på Minecraft

Simrishamns kommun (och alla andra svenska kommuner!) kan nu användas i spelet Minecraft - det är Lantmäteriet som släppt en landskapsmodell. Läs mer här.

Öppna data och "Jämföraren"

Nu finns öppna data från Simrishamns kommun tillgängliga här. Läs också om den nya tjänsten "Jämföraren" här där du kan göra jämförelser av nyckeltal mellan olika kommuner. "Jämföraren" har nyligen uppdaterats med fler funktioner.

Sociala Simrishamn

Här ser du alla möjligheter du har idag att att interagera med kommunen på sociala medier. I morgon finns det fler!

"Natur på Österlen"

Naturboken 2014

”Natur på Österlen”, boken om alla de upplevelser kommunens växlande och vackra natur bjuder på, finns i en reviderad, nytryckt upplaga. Den finns att köpa för 40:- på Österlens museum, på biblioteket och på turistbyrån.

VA-enheten informerar

Vid problem med stopp i avloppet, att LTA-pumpen larmar, vattenläcka eller driftavbrott för dricksvatten, ring 0414-81 92 00 (måndag-fredag kl. 9-15), övrig tid jourtelefon 040-676 90 80.

Byggklara tomter?

Här finns förteckning över de kommunala, byggklara tomter som finns i vår kommun.

Vill du också bo i Simrishamns kommun?

Läs mer här. Du kan också gå direkt till intressanta sidor. Under t.ex. Bygga & bo finns det mesta du behöver veta om fastighetsägare. Tidningen Nyinflyttad till Simrishamn ger också en snabböversikt över vad som är aktuellt i vår kommun.

Vi har ingen kommuntidning...

... men varje månad har vi flera sidor kommuninformation i Österlenmagasinet, gratistidningen som når alla hushåll i kommunen varje torsdag. Våra kommuninformationssidor hittar du också här. Lokala medier skriver också om Simrishamn och Österlen på webben, t ex Ystads Allehanda, Radio Kristianstad och Lokaltidningen.

Anmäl ditt evenemang till kommunens evenemangskalender!

I evenemangskalendern kan du alltid söka aktuella evenemang och få tips om vad som händer i Simrishamn med omnejd. Du kan anmäla ditt eget evenemang här och därmed också få med det i Vad Händer-tidningen och på skane.com. Skicka ett e-post meddelande till turistbyrån här. En kort beskrivning, gärna en bild samt tid och datum.

Tillgänglig webbplats

Den här webbplatsen fungerar för alla. Vill du veta mer om vår tillgängliga webbplats kan du läsa här.