Simrishamn på Österlen

Årets Företagarkväll 28/10!

Fredagen den 28 oktober är det dags för årets stora Företagarkväll! Festen, som i år är på Nordic Sea Winery i Simrishamn, börjar med mingel kl. 18.30. Många utmärkelser kommer att delas ut med utnämningen av Årets Företagare i Simrishamns kommun som kvällens prestigefyllda höjdpunkt. Nova Academys duktiga elever från Performing Arts, det estetiska programmet, står för den musikaliska underhållningen. Mer information på här eller gå direkt till sidan för anmälan till festen. Företagarkvällen arrangeras i samarbete med Företagarna. Sista anmälningsdag är den 24 oktober. Välkomna!

Österlenbanan avstängd 24/10-18/11

24/10-18/11 genomför Trafikverket arbete på järnvägen mellan Tomelilla och Ystad. Det innebär att tågtrafiken ersätts av bussar Simrishamn-Ystad och omvänt under perioden. Se även här.

Kommunfullmäktige börjar tidigare

Kommunfullmäktige den 31 oktober börjar redan kl. 17. Välkommen till Skeppet på Marint centrum, Varvsgatan i Simrishamn, för att följa sammanträdet.

Trygghetsvandring i Gärsnäs 9/11 kl. 17-19

9 november 2016 kommer det att genomföras en trygghetsvandring i Gärsnäs. Vandringen utgår från insamlade synpunkter från en webbenkät. Du har möjlighet att påverka vilka områden som ska ingå i vandringen. Läs mer här.

Bloggen om projektet "Digital kommunikation"

Följ arbetet med projektet "Digital kommunikation" här. Där finns också bl.a. länk till blogg.

Trafikverket ställer ut

Trafikverket ställer ut trafikplanen för mötesspår i Gärsnäs. Läs mer och ta del av den här.

Utbyggnaden av fibernätet och digitaliseringen av våra hem ger oss nya möjligheter att använda smarta lösningar som ett komplement till de tjänster som socialförvaltningen erbjuder idag. Smarta lösningar kan ge ett aktivare liv med en högre grad av delaktighet, ökad integritet och därmed öppna för ett mer självständigt liv. Ett hjälpmedel ger dig stöd i din vardag, det ökar din känsla av trygghet och kan i förlängningen också ge dig större valfrihet. Vilka smarta lösningar/hjälpmedel ska vi i Simrishamn satsa på? Vad tycker du? Kom till mässan och

  • Titta på de produkter och lösningar som visas.
  • Prova dem, känn och kläm.
  • Prata med utställare och socialförvaltningens personal.
  • Säg din mening innan du går hem, vi behöver feedback från dig!

Läs hela programmet här.

Nytt nummer av nyhetsbrevet!

Här kan du läsa det senaste nyhetsbrevet för dig som är företagare.

Bredbandsnytt (uppdaterad 17/10)

Här kan du läsa senaste nytt om bredbandsutbyggnaden i kommunen. 

Sjöfartsstråket etapp 1 nominerat till Sienapriset

Sjöfartsstråket i Simrishamn är ett av fyra landskapsprojekt nominerade till Sienapriset, Sveriges Arkitekters pris för bästa landskapsarkitekturprojekt. Läs mer här. Arkitekter är Sydväst arkitektur och landskap.

Medborgarenkät i Simrishamns kommun

Simrishamns kommun är med i SCB:s medborgarundersökning i höst. De som tillfrågas är ett slumpmässigt urval ur befolkningsregistret. 1 200 personer i åldrarna 18–84 år tillfrågas i höstens undersökning i Simrishamns kommun. Enkäterna delades ut 19-21 september. Läs mer här.

Starta eget-träffar

Funderar du på att starta eget företag? Starta eget-träffarna är bra tillfällen för mer inspiration och information. Läs mer här.

Informationskampanj om hur man agerar före och under en kris fortsätter

Med start i vecka 40 får alla fjärdeklassare i sydöstra Skåne besök av kommunen, räddningstjänsten och polisen. - Vi visar en liten teaterpjäs om hur det kan vara när en kris inträffat, säger Thomas Andersson, säkerhetschef i Simrishamns, Sjöbo och Ystads kommuner. När ridån gått ner samtalar vi med ungdomarna om vad kriser är, hur man kan förbereda sig och hur man kan hjälpa varandra när krisen är ett faktum. Sammantaget blir det mer än 40 föreställningar i sydöstra Skåne! Läs mer här.

Ny sida för inköp & upphandling

Nu finns uppdaterad information om hur man kan bli leverantör till Simrishamns kommun, du hittar den här.

Tomtmark för bostadsprojekt till salu

Simrishamns kommun har tomtmark till salu för uppförande av bostäder i genuin miljö, i "Gamla stan". Läs mer här

Klarar du ett strömavbrott som varar i 72 timmar?

Nyhet: Engelskspråkig broschyr för nedladdning

Nu har du fått den här broschyren i postlådan. Det är de fyra sydöstskånska kommunerna Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystad som tillsammans med polis, räddningstjänst och sjukhuset i Ystad tagit fram en broschyr med tips och råd om hur man kan förbereda sig innan krisen är ett faktum. Den heter ”Livsviktig handbok: tänk efter före – agera rätt vid kris” och ger enkla checklistor över vad man kan förbereda och hur man hanterar krisen när den väl kommit. Broschyren finns också i en engelskspråkig version som du kan ladda ner här. Läs mer här.

Missa inte våra bloggar

Vi har bloggar om näringslivet, om upphandlingar och om barnens rätt. Läs mer här.

Samtal om stadsplanering

Vill du följa arbetet med vårt nya bostadsförsörjningsprogram och vårt arkitektur- & kulturmiljöprogram? På den här facebooksidan finns goda möjligheter till dialog med våra samhällsplanerare och andra intresserade.

Simrishamns kommun på Minecraft

Simrishamns kommun (och alla andra svenska kommuner!) kan nu användas i spelet Minecraft - det är Lantmäteriet som släppt en landskapsmodell. Läs mer här.

Öppna data och "Jämföraren"

Nu finns öppna data från Simrishamns kommun tillgängliga här. Läs också om den nya tjänsten "Jämföraren" här där du kan göra jämförelser av nyckeltal mellan olika kommuner. "Jämföraren" har nyligen uppdaterats med fler funktioner.

Sociala Simrishamn

Här ser du alla möjligheter du har idag att att interagera med kommunen på sociala medier. I morgon finns det fler!

"Natur på Österlen"

Naturboken 2014

”Natur på Österlen”, boken om alla de upplevelser kommunens växlande och vackra natur bjuder på, finns i en reviderad, nytryckt upplaga. Den finns att köpa för 40:- på Österlens museum, på biblioteket och på turistbyrån.

VA-enheten informerar

Vid problem med stopp i avloppet, att LTA-pumpen larmar, vattenläcka eller driftavbrott för dricksvatten, ring 0414-81 92 00 (måndag-fredag kl. 9-15), övrig tid jourtelefon 040-676 90 80.

Byggklara tomter?

Här finns förteckning över de kommunala, byggklara tomter som finns i vår kommun.

Vill du också bo i Simrishamns kommun?

Läs mer här. Du kan också gå direkt till intressanta sidor. Under t.ex. Bygga & bo finns det mesta du behöver veta om fastighetsägare. Tidningen Nyinflyttad till Simrishamn ger också en snabböversikt över vad som är aktuellt i vår kommun.

Vi har ingen kommuntidning...

... men varje månad har vi flera sidor kommuninformation i Österlenmagasinet, gratistidningen som når alla hushåll i kommunen varje torsdag. Våra kommuninformationssidor hittar du också här. Lokala medier skriver också om Simrishamn och Österlen på webben, t ex Ystads Allehanda, Radio Kristianstad och Lokaltidningen.

Anmäl ditt evenemang till kommunens evenemangskalender!

I evenemangskalendern kan du alltid söka aktuella evenemang och få tips om vad som händer i Simrishamn med omnejd. Du kan anmäla ditt eget evenemang här och därmed också få med det i Vad Händer-tidningen och på skane.com. Skicka ett e-post meddelande till turistbyrån här. En kort beskrivning, gärna en bild samt tid och datum.

Tillgänglig webbplats

Den här webbplatsen fungerar för alla. Vill du veta mer om vår tillgängliga webbplats kan du läsa här.