Simrishamn på Österlen

Vattenavstängning i Simrislund 19/9

På grund av ett ledningsarbete stänger vi av vattnet onsdagen den 19/9 från ca 7.30 till ca 12 för boende på Fyhns väg 2-18, Stenhuggarvägen 2-20 och Branteviksvägen 34 i Simrislund. Tappa upp vatten för eget bruk innan avstängningen. När vattnet åter släpps på, låt det rinna en stund innan användning för att minska luft och missfärgning. Denna information har även skickats med SMS till fastighetsägare i området. Mer information om vår SMS-tjänst hittar du här. 

Anhörigstödet bjuder in till föreläsning

19/9 kl. 18.30-20.30, Österlengymnasiets aula, Fredsdalsgatan 7, Simrishamn

"Mitt livs resa efter utbrändhet". Läkaren Morten Saksö berättar om sina egna erfarenheter kring psykisk ohälsa, personlig utveckling och maskulinitet. Fri entré, anmälan till anhorigstod@simrishamn.se eller 0414-81 91 65. Arr. i samarbete med Libra i Skåne och öppenvårdspsykiatrin i Simrishamn.

Nytt pris till samarbetsprojekt

Nu har arbetet med samordnad varudistribution återigen blivit prisat. Denna gång är det EU-projektet Low Carbon Logistics som utsett Österlenmodellen till vinnare i Low Carbon Logistic award 2018, i kategorin Municipality of the year. I motiveringen står det att projektet gagnar samhället på ett betydande sätt, både vad gäller ekonomi, miljö och sociala aspekter. Projektet Low Carbon Logistics verkar för att utveckla hållbara transporter i södra Östersjöområdet. Till exempel kommer samordnad varudistribution enligt Österlenmodellen att testas till Litauen. Priset delas ut under den internationella konferensen Green Cities som går av stapeln den 13-14 september i Polen.

Information till fastighetsägare vid Bryggaregatan i Borrby

Vi kommer att utföra underhållsarbete på VA-systemet i ert område med start under vecka 37. Arbetet kommer att pågå under fyra till fem veckor och under arbetstiden kommer framkomligheten att vara begränsad för de boende. Arbetsområdet kommer att vara mellan Hörupsvägen och Dammvägen. Läs mer här.

Bredbandsnytt (uppdaterad 31/8)

Här kan du läsa senaste nytt om bredbandsutbyggnaden i vår kommun.

Information till fastighetsägare i Gamla stan, Simrishamn

Vi kommer att utföra underhållsarbete på VA-systemet i Gamla stan, Simrishamn, med start under hösten. Arbetet kommer att utföras av Peab och kommer att pågå under några månader. Under arbetstiden kommer framkomligheten att vara begränsad för de boende. Läs mer här.

26_augusti_Österlens_museum_Arkeologidagen_foto_Maria_HeijbelArkeologi på Stenbergska tomten - lunchvisningar

Onsdagar 19 och 26 september kl. 12.30

Är du nyfiken på vad som händer bakom staketet? En utgrävning i centrala Simrishamn hör inte till vanligheterna. Särskilt inte på en plats som denna, där 1700-talsbebyggelsen legat som ett skyddande lock över äldre epoker i stadens historia. Här finns spår från stenålder fram till medeltid som ligger och väntar på att bli hittade av arkeologerna. Kom och hör berättas om de senaste fynden och upptäckterna! Arkeolog Veronica Jeppsson från Österlens museum visar och berättar. Samling vid Stora Rådmansgatan, ingången till Netto. Ingen föranmälan.

Polisen informerar:

Bedrägeri - skydda dig

Det finns flera saker du kan göra för att minska risken för bedrägerier. Exempelvis ska du inte lämna ut ditt konto- eller kreditkortsnummer, särskilt inte via internet eller telefon. Läs mer här.

Översiktsplanen - du kan ta del av den på flera sätt

Du kan ta del av vår översiktsplan på olika sätt:

  • Den finns på den här sidan, både som en blädderbar version du inte behöver ladda ner och med kapitel för kapitel som du kan ladda ner.
  • Det finns också blädderexemplar i Kontakt Simrishamn/receptionen i stadshuset vid Stortorget i Simrishamn och på biblioteket.
  • Den som vill äga ett alldeles eget exemplar kan köpa ett: de finns till försäljning i Kontakt Simrishamn/receptionen i stadshuset vid Stortorget i Simrishamn och kostar 300:-/st.

Näringslivsbloggen och upphandlingsbloggen

Missa inte våra bloggar, här hittar du dem: näringslivsbloggen och upphandlingsbloggen.

Nyfiken på Greater Copenhagen?

Nu finns det en hemsida som beskriver samarbetet. Välkommen att göra ett besök!

Båtplats

Önskar du hyra en fast båtplats i någon av våra hamnar? Välkommen att kontakta hamnkontoret: 0414-81 92 02, hamnen@simrishamn.se.

Simrishamns kommun på Minecraft

Simrishamns kommun (och alla andra svenska kommuner!) kan nu användas i spelet Minecraft - det är Lantmäteriet som släppt en landskapsmodell. Läs mer här.

Öppna data och "Jämföraren"

Nu finns öppna data från Simrishamns kommun tillgängliga här. Läs också om den nya tjänsten "Jämföraren" här där du kan göra jämförelser av nyckeltal mellan olika kommuner. "Jämföraren" har nyligen uppdaterats med fler funktioner.

"Natur på Österlen"

Naturboken 2014

”Natur på Österlen”, boken om alla de upplevelser kommunens växlande och vackra natur bjuder på, finns att köpa för 40:- på Österlens museum, på biblioteket och på vårt turistcenter.

VA-enheten informerar

Vid problem med stopp i avloppet, att LTA-pumpen larmar, vattenläcka eller driftavbrott för dricksvatten, ring 0414-81 90 00 måndag-fredag kl. 8.00-16.30; övrig tid jourtelefon 040-676 90 80.

Byggklara tomter?

Här finns förteckning över de kommunala, byggklara tomter som finns i vår kommun.

Vill du också bo i Simrishamns kommun?

Läs mer här. Du kan också gå direkt till intressanta sidor. Under t.ex. Bygga & bo finns det mesta du behöver veta om fastighetsägare. Tidningen Nyinflyttad till Simrishamn ger också en snabböversikt över vad som är aktuellt i vår kommun.

Vi har ingen kommuntidning...

... men varje månad har vi flera sidor kommuninformation i Österlenmagasinet, gratistidningen som når alla hushåll i kommunen varje torsdag. Våra kommuninformationssidor hittar du också här. Lokala medier skriver också om Simrishamn och Österlen på webben, t ex Ystads Allehanda, Radio Kristianstad och Lokaltidningen.

Personuppgifter

Här kan du läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter.