Simrishamn på Österlen


Arrangör sökes till loppmarknaden i Suckarnas gång

Nu söker vi ny arrangör till loppmarknaden i Suckarnas gång för år 2016 och 2017, med möjlighet till förlängning. Läs mer och hämta ansökningshandlingar här. Sista dag för intresseanmälan är 2016-02-29. 

Kulturskolan

Allt om kulturskolans kursstarter vecka 6 läser du här.

Starta eget-träffar

Funderar du på att starta eget? Här är vårens starta eget-träffar i Nyföretagarcentrums regi: 

Inspirationsträffar: Nyföretagarcentrum välkomnar dig till en inspirationsträff där de beskriver starta eget-processen. Du kommer att bli bättre förberedd inför den personliga rådgivningen. Träffen är kostnadsfri.

  • Ystad, Gamla rådhuset, tisdag 9 februari kl. 18–21
  • Simrishamn, Marint centrum, tisdag 8 mars, kl. 18–19
  • Tomelilla, kommunhuset, tisdag 12 april, kl. 18–19

Fördjupningsträffar: Här går vi igenom vad du ska tänka på när du gör din affärsplan inför starten av ditt företag. Under fördjupningsträffen får du konkreta och handfasta tips och råd. Här kommer du också att träffa representanter för våra samarbetspartner och har möjlighet att knyta kontakter med bland annat banker och redovisningsbyråer. Träffen är kostnadsfri och fika ingår.

  • Ystad, Gamla rådhuset, torsdag 11 februari kl. 18–21
  • Simrishamn, Marint centrum, torsdag 10 mars, kl. 18–21
  • Tomelilla, kommunhuset, torsdag 14 april, kl. 18–21

Föranmälan görs på ystad (at) nyforetagarcentrum.se. Om du får förhinder att delta, meddela Nyföretagarcentrum per e-post eller till Lotte Kolare, 0706-18 09 68. Nyföretagarinformation finns även här.

Temakväll om båtbottenfärger 11/2

Välkommen till temakväll om båtbottenfärg och miljö den 11 februari klockan 18.00 på Marint centrum (Skeppet). Läs mer här!

Nationell stödtelefon 020-100 200

Den nationella stödtelefon, som drivs av Röda korset på uppdrag av Den Nationella Samordnaren mot våldbejakande extremism, är nu etablerad.

Stödtelefonen är öppen måndag–fredag kl. 9–15. Övrig tid går det att tala in på en telefonsvarare. De personer som bemannar telefonen har betydande kompetens att tala med, bemöta och råda dem som ringer. Naturligtvis ringer alla som så önskar helt anonymt.

Syftet med stödtelefonen är att stödja de människor som känner oro inför att någon är på väg att dras in våldsbejakande extremism. Det kan handla om föräldrar, lärare, fritidspersonal eller annan personal som kommer i kontakt med främst ungdomar som riskerar att radikaliseras och involveras i extremism. Läs mer här.

Fira sportlov i Simrishamns kommun

Vecka 8 är det dags för sportlov. Varmt välkommen att uppleva en massa roliga saker. Vi tackar alla arrangörer, ledare och föreningar som ställer upp med trevliga sportlovsaktiviteter. Ladda hem sportlovsprogrammet här.

Bredbandsnytt (uppdaterad 12/1)

Här kan du läsa senaste nytt om bredbandsutbyggnaden i kommunen.

Upphandlingsbloggen

Missa inte upphandlingsbloggen, där vår inköpsansvarige Marcus Bäckström berättar om aktuella upphandlingar och ger tips och råd till dig som vill bli leverantör till kommunen och andra offentliga verksamheter.

Förslag på ny renhållningsordning

Det har tagits fram ett förslag på en ny renhållningsordning för Simrishamns och Tomelilla kommuner som ska gälla under 2016-2020. Det kommer att finnas ett utställningsexemplar på kommunhuset i Simrishamn respektive Tomelilla samt på Ökrab:s kontor på Måsalycke avfallsanläggning. Läs mer här där det också går att ladda ner förslaget.

Simrishamns kommun på Minecraft

Simrishamns kommun (och alla andra svenska kommuner!) kan nu användas i spelet Minecraft - det är Lantmäteriet som släppt en landskapsmodell. Läs mer här.

Vill du bli deltidsbrandman?

Sörf, Sydöstra Skånes räddningstjänstförbund, söker deltidsbrandmän till Simrishamn. Arbetet som deltidsbrandman innebär att du deltar i övningsverksamhet samt att du har beredskap dygnet runt var tredje vecka, vid larm ska du ta dig till brandstationen och inom fem minuter byta om och ta dig med räddningsfordon till olyckan. Räddningstjänstuppdragen varierar och kan vara räddningsarbete vid bränder, trafikolyckor, att ge första hjälpen vid sjukdomsfall m.m. Intresserad? Kontakta Håkan Andersson på Sörf, hakan.andersson (at) sorf.se.

God man för ensamkommande – vi behöver fler!

En god man för ensamkommande flyktingbarn går in i vårdnadshavarnas (föräldrarnas) ställe, när någon som är under 18 år har kommit till Sverige utan sina föräldrar. Enkelt uttryckt har en god man samma rättigheter och skyldigheter gentemot det ensamkommande barnet som en förälder har, förutom den dagliga omvårdnaden. Simrishamns kommun har egna boenden dit barnen kommer och där personal ser till att barnen får en god omvårdnad. Nu behöver vi fler som kan vara god man. Kontakta överförmyndaren med din intresseanmälan via e-post overformyndare (at) simrishamn.se. Du kan också läsa mer om uppdraget här.

Familjehem

Vi behöver fler familjehem, framför allt till ensamkommande barn. Du får regelbunden handledning och utbildning samt ersättning inom ramen för kommunförbundets rekommendationer. För mer information, kontakta Helena Andersson, familjehemssekreterare, 0709-81 94 19.

Öppna data och "Jämföraren"

Nu finns öppna data från Simrishamns kommun tillgängliga här. Läs också om den nya tjänsten "Jämföraren" här där du kan göra jämförelser av nyckeltal mellan olika kommuner. "Jämföraren" har nyligen uppdaterats med fler funktioner.

Sociala Simrishamn

Här ser du alla möjligheter du har idag att att interagera med kommunen på sociala medier. I morgon finns det fler!

Naturboken 2014"Natur på Österlen"

”Natur på Österlen”, boken om alla de upplevelser kommunens växlande och vackra natur bjuder på, finnsi en reviderad, nytryckt upplaga. Den finns att köpa för 40:- på Österlens museum, på biblioteket och på turistbyrån.

VA-enheten informerar

Vid problem med stopp i avloppet, att LTA-pumpen larmar, vattenläcka eller driftavbrott för dricksvatten, ring 0414-81 92 00 (måndag-fredag kl. 9-15), övrig tid jourtelefon 040-676 90 80.

Byggklara tomter?

Här finns förteckning över de kommunala, byggklara tomter som finns i vår kommun.

Vill du också bo i Simrishamns kommun?

Läs mer här. Du kan också gå direkt till intressanta sidor. Under t.ex. Bygga & bo finns det mesta du behöver veta om fastighetsägare. Tidningen Nyinflyttad till Simrishamn ger också en snabböversikt över vad som är aktuellt i vår kommun. Du kan antingen läsa den här som pdf eller beställa ditt eget pappersexemplar.

Can't find what you're looking for?

Can't find what you're looking for at simrishamn.se because everything is in Swedish? Try Google's translation tool or give us a call!

Vi har ingen kommuntidning...

... men varje månad har vi flera sidor kommuninformation i Österlenmagasinet, gratistidningen som når alla hushåll i kommunen varje torsdag. Våra kommuninformationssidor hittar du också här. Lokala medier skriver också om Simrishamn och Österlen på webben, t ex Ystads Allehanda, Radio Kristianstad och Lokaltidningen.

Anmäl ditt evenemang till kommunens evenemangskalender!

I evenemangskalendern kan du alltid söka aktuella evenemang och få tips om vad som händer i Simrishamn med omnejd. Du kan anmäla ditt eget evenemang här och därmed också få med det i Vad Händer-tidningen och på skane.com. Skicka ett e-post meddelande till turistbyrån här. En kort beskrivning, gärna en bild samt tid och datum.

Tillgänglig webbplats

Den här webbplatsen fungerar för alla. Vill du veta mer om vår tillgängliga webbplats kan du läsa här.