Simrishamn på Österlen

Nu har Kometen kommit till Simrishamn

Kometens förskola har nu kommit till Simrishamn och monteringen har påbörjats. Förskolan kommer att rymma 60 barn och de barn som står i kö för en förskoleplats i Simrishamn i höst eller början av 2017 kommer att kunna erbjudas plats inom kort. Kometen ligger på gamla idrottsplatsen på Annelund och blir en egen förskoleenhet i Förskoleområde Syd. Parallellt med monteringen sker markarbeten och förberedelser för barnens utemiljö. Vi beräknar att monteringen av byggdelarna i huvudsak är avslutade till jul. Slutbesiktning är planerad 9 januari och vi räknar med att de första barnen kan börja inskolas i mitten av januari. Följ utvecklingen i våra bilder.

Tullhusstranden vann Sienapriset!

En landskapsarkitektur som på ett självklart sätt fogar samman rum och ytor och lyfter sin omgivning – vinnare av Sienapriset är Tullhusstranden i Simrishamn. Grattis Sydväst arkitektur och landskap! Läs mer om priset på Sveriges Arkitekters hemsida.

Förstudie kring gemensam skånsk arkivorganisation och e-arkiv

Med start 1/12 gör Simrishamns kommun tillsammans med tolv andra skånska kommuner en förstudie som ska utreda förutsättningarna för en gemensam arkivorganisation och e-arkiv. Läs mer här.

Var rädd om dig i adventstid

Det är alldeles för många som skadas eller omkommer till följd av bränder i bostaden. Vi ger dig några enkla råd inför helgerna för att minska risken att det börjar brinna.

Bra bygglovsbetyg 

Varje år gör samhällsbyggnadsförvaltningen en kvalitetsmätning av hur man upplevt hanteringen av bygglov. Bemötande, handläggningstid, information etc. är faktorer som mäts och årets resultat ger över lag goda betyg. Läs mer här.

Meröppet på Simrishamns bibliotek

Konceptet ”Meröppet” innebär att du kan besöka biblioteket både före och efter ordinarie öppettider. Biblioteket är obemannat och du tar dig in med ett speciellt lånekort som du får som meröppetbesökare. Läs mer här.

Bredbandsnytt (uppdaterad 15/11)

Här kan du läsa senaste nytt om bredbandsutbyggnaden i kommunen. 

Nytt namn

”Tänk om vi skulle byta vårt boendes namn till något vackrare, något mer kärnfullt? S:t Olofshemmet har det hetat i många år och det är dessutom ett ganska långt namn. Sagt och gjort. Jag tog upp det på våra personalmöten och fick in flera fina namnförslag. Sedan lät vi medarbetare och brukare rösta. Flest röster fick Ann-Christine Ekdahls förslag, Bokebacken. Det namnet är ju rätt så passande med tanke på att S:t Olofs by ligger ganska högt (kommunens högsta punkt, Hjulahultsbacken, 185 meter över havet, ligger i närheten!) och är omgiven av just bokskog. Så från och med den 1 december heter S:t Olofshemmet Bokebacken.”

- Cecilia Ridell-Mårtensson, enhetschef Bokebacken

Skånetrafiken...

... har nya tidtabeller från och med den 11 december. Läs mer på skanetrafiken.se.

Bloggen om projektet "Digital kommunikation"

Följ arbetet med projektet "Digital kommunikation" här. Där finns också bl.a. länk till blogg.

Tomtmark för bostadsprojekt till salu

Simrishamns kommun har tomtmark till salu för uppförande av bostäder i genuin miljö, i "Gamla stan". Läs mer här

Klarar du ett strömavbrott som varar i 72 timmar?

Nyhet: Engelskspråkig broschyr för nedladdning

Det är de fyra sydöstskånska kommunerna Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystad som tillsammans med polis, räddningstjänst och sjukhuset i Ystad tagit fram en broschyr med tips och råd om hur man kan förbereda sig innan krisen är ett faktum. Den heter ”Livsviktig handbok: tänk efter före – agera rätt vid kris” och ger enkla checklistor över vad man kan förbereda och hur man hanterar krisen när den väl kommit. Broschyren finns också i en engelskspråkig version som du kan ladda ner här. Läs mer här.

Missa inte våra bloggar

Vi har bloggar om näringslivet, om upphandlingar och om barnens rätt. Läs mer här.

Simrishamns kommun på Minecraft

Simrishamns kommun (och alla andra svenska kommuner!) kan nu användas i spelet Minecraft - det är Lantmäteriet som släppt en landskapsmodell. Läs mer här.

Öppna data och "Jämföraren"

Nu finns öppna data från Simrishamns kommun tillgängliga här. Läs också om den nya tjänsten "Jämföraren" här där du kan göra jämförelser av nyckeltal mellan olika kommuner. "Jämföraren" har nyligen uppdaterats med fler funktioner.

Sociala Simrishamn

Här ser du alla möjligheter du har idag att att interagera med kommunen på sociala medier. I morgon finns det fler!

"Natur på Österlen"

Naturboken 2014

”Natur på Österlen”, boken om alla de upplevelser kommunens växlande och vackra natur bjuder på, finns i en reviderad, nytryckt upplaga. Den finns att köpa för 40:- på Österlens museum, på biblioteket och på turistbyrån.

VA-enheten informerar

Vid problem med stopp i avloppet, att LTA-pumpen larmar, vattenläcka eller driftavbrott för dricksvatten, ring 0414-81 92 00 (måndag-fredag kl. 9-15), övrig tid jourtelefon 040-676 90 80.

Byggklara tomter?

Här finns förteckning över de kommunala, byggklara tomter som finns i vår kommun.

Vill du också bo i Simrishamns kommun?

Läs mer här. Du kan också gå direkt till intressanta sidor. Under t.ex. Bygga & bo finns det mesta du behöver veta om fastighetsägare. Tidningen Nyinflyttad till Simrishamn ger också en snabböversikt över vad som är aktuellt i vår kommun.

Vi har ingen kommuntidning...

... men varje månad har vi flera sidor kommuninformation i Österlenmagasinet, gratistidningen som når alla hushåll i kommunen varje torsdag. Våra kommuninformationssidor hittar du också här. Lokala medier skriver också om Simrishamn och Österlen på webben, t ex Ystads Allehanda, Radio Kristianstad och Lokaltidningen.

Anmäl ditt evenemang till kommunens evenemangskalender!

I evenemangskalendern kan du alltid söka aktuella evenemang och få tips om vad som händer i Simrishamn med omnejd. Du kan anmäla ditt eget evenemang här och därmed också få med det i Vad Händer-tidningen och på skane.com. Skicka ett e-post meddelande till turistbyrån här. En kort beskrivning, gärna en bild samt tid och datum.

Tillgänglig webbplats

Den här webbplatsen fungerar för alla. Vill du veta mer om vår tillgängliga webbplats kan du läsa här.