Simrishamn på Österlen

Underhållsarbeten på vattenledningsnät i Brantevik

Underhållsarbetena på vattenledningsnätet i Brantevik (Skeppargatan och del av Östersjögatan) är klara. Vattnet kan, efter att ha varit avstängt, bli missfärgat och grumligt på grund av luftbubblor. Tänk på att spola era ledningar. Glöm inte tvättmaskinen!

Bredbandsnytt (uppdaterad 26/1)

Här kan du läsa senaste nytt om bredbandsutbyggnaden i kommunen.

Gatubelysning i Hammenhög och Simrislund östra

Uppdaterad 150126, kl 11.15: Ett flertal kabelfel har hittats i Simrislund. Reparationer pågår och sökning efter fel kommer att fortsätta. Så mycket som möjligt har tänts upp manuellt. När man kommit tillrätta med felen i Simrislund fortsätter arbetet i Hammenhög. Vi hoppas på fungerande belysning i både Simrislund och Hammenhög imorgon. 

Destinationsutveckling Skåne sydost

Nu tar vi ett helt nytt grepp och går in i en Destinationsutvecklingsprocess för att utveckla och stärka vår fina destination. Alla företag, föreningar, aktiviteter och evenemang som har turister och besökare i sina verksamheter är viktiga aktörer på vår destination och kommer att ha en direkt koppling till den tvååriga destinationsprocessen. Målet är att skapa tillväxt och att få fler besökare året runt. Välkommen på startsmöte torsdagen den 29 januari, antingen i Tomelilla kl. 10-12 eller i Löderups Strandbad kl. 18.30-20.30. Samma information båda tillfällena för att så många som möjligt av besöksnäringsföretagen ska kunna vara med. Läs mer här

Semestervikarier

Sommar på Österlen? Nu söker vi semestervikarier till vår socialförvaltning. Distrikts- och sjuksköterskor, undersköterskor/vårdbiträden, omsorgshandläggare, omsorgsassistenter, ledsagare, behandlingsassistenter, pedagoger, arbetshandledare. Läs mer här. Välkommen med din ansökan!

Ny blogg här på hemsidan

Nu är det bloggpremiär för vår lokala barnombudsman Marie Lundin här på hemsidan. Läs mer här.

Havs- och vattenmyndigheten vill ha din hjälp

Rapportera dina observationer i Hanöbukten! Rapporteringen har endast syftet att, för Havs- och vattenmyndigheten, synliggöra observationer i miljön som verkar vara utöver ett normaltillstånd. Läs mer här.

Barngruppen Blåvinge

Blåvinge är ett stöd- och utbildningsprogram för barn mellan 7 och 12 år som drivs av barn- och utbildningsförvaltningen och socialförvaltningen i samarbete. Gruppen finns för barn i familjer som har eller har haft en känslomässig sjukdom (beroende, psykisk ohälsa, våld) eller har drabbats av konfliktfyllda separationer. Vill du läsa mer eller få kontakt med gruppen hittar du mer information här, eller ring Gittan Ericson (0709-81 90 49) eller Annica Lindh (0414-81 94 84), båda gruppledare.

Svenska för nyanlända - SFI har startat i Simrishamn

SFI för nyanlända med uppehållstillstånd har nu börjat i Simrishamn igen. Undervisningen sker i Österlengymnasiets lokaler och riktar sig till ett åttiotal nybörjare. Liksom annan vuxenundervisning är det Forum Ystad som svarar för verksamheten. Läs mer här!

Naturboken 2014Natur på Österlen - ny upplaga!

”Natur på Österlen”, boken om alla de upplevelser kommunens växlande och vackra natur bjuder på, har kommit i en reviderad, nytryckt upplaga. Den finns att köpa för 40:- på Österlens museum och på turistbyrån med säljstart den 9 januari.

Mötesplats Rosenborg i Gärsnäs

Du som bor i Gärsnäs med omnejd är hjärtligt välkommen att delta i våra aktiviteter på Rosenborg på Stibyborgsgatan. Kom gärna med egna förslag! Du kan även äta lunch som serveras i vår matsal, där man även kan ta en fika och umgås. Lunch beställer du dagen innan. Öppet: måndag–fredag kl. 10–16, telefon 0414-506 06. Välkommen!

Funderar du på att starta eget?

Inspirationsträff är en minikurs för dig som vill veta mer om hur det går till att starta eget företag. Vårens inspirationsträffar (kl. 18–19):

  • 3/2: Forum Ystad, Ystad
  • 17/3: Marint centrum, Simrishamn
  • 14/4:  Kommunhuset, Tomelilla

Fördjupningsträff är en minikurs för dig som har kommit en bit på väg mot eget företag. Vårens fördjupningsträffar (kl. 18–21 inkl. paus):

  • 5/2: Forum Ystad, Ystad
  • 19/3: Marint centrum, Simrishamn
  • 16/4: Kommunhuset, Tomelilla

Träffarna är kostnadsfria och föranmälan görs till ystad(at)nyforetagarcentrum.se. Mer information om Nyföretagarcentrum Ystad-Österlenregionen, tidbokning för rådgivning samt information om annan service och hjälp till nyföretagare, hittar du här. Nyföretagarinformation finns även på våra näringslivssidor.

Information från ideella krafter i flyktingmottagandet 

Svenska kyrkan: Flykting14 - klädberget - insamling

Svenska kyrkan driver sedan augusti 2014 en s.k. gåvoshop för våra asylsökande, "Klädberget", där en liten stab frivilliga tar emot och fördelar insamlade kläder och skor så rättvist som möjligt. Vi håller till på Österlengymnasiet. Ring Ann, 0730-28 16 69.

Det händer mycket på Marint centrum!

Se allt som händer på Marint centrum i Simrishamn på Facebook eller här.

Välkommen till vår självservice

Steg för steg inför vi fler självservicetjänster här på hemsidan. Du kan utföra en del tjänster anonymt, det vill säga utan att behöva logga in med din e-legitimation. Du kanske vill göra en felanmälan eller skicka synpunkter från en dator där du inte har tillgång till din e-legitimation. Du registrerar dig genom att logga in med din e-legitimation. När du använder självservicetjänster och har loggat in med din e-legitimation, vet vi med säkerhet att du är avsändaren. Många av våra kommande självservicetjänster kräver att du legitimerar dig, vilket inte bara underlättar själva dialogen utan också borgar för att ingen annan person kan utföra tjänster i ditt namn. Du får dessutom tillgång till en rad funktioner som underlättar kommunikationen med oss.

Vinterväghållning

Här kan du se vad som gäller den här säsongen beträffande vinterväghållningen.

Flyktingmottagandets A-Ö

För dig som är nyfiken på vem som ansvarar för vad när det gäller flyktingmottagande, läs mer här.

"Kontrasterna i en levande kommun gör alla dagar bättre"

Så lyder Simrishamns vision. Läs mer här. Kommunens målsättningar för 2014 hittar du här (pdf-fil).

VA-enheten informerar

Vid problem med stopp i avloppet, att LTA-pumpen larmar, vattenläcka eller driftavbrott för dricksvatten, ring 0414-81 92 00 (måndag-fredag kl. 9-15), övrig tid jourtelefon 040-676 90 80.

Byggklara tomter?

Här finns förteckning över de kommunala, byggklara tomter som finns i vår kommun.

Vill du också bo i Simrishamns kommun?

Läs mer här. Du kan också gå direkt till intressanta sidor. Under t.ex. Bygga & bo finns det mesta du behöver veta om fastighetsägare. Tidningen Nyinflyttad till Simrishamn ger också en snabböversikt över vad som är aktuellt i vår kommun. Du kan antingen läsa den här som pdf eller beställa ditt eget pappersexemplar.

Can't find what you're looking for?

Can't find what you're looking for at simrishamn.se because everything is in Swedish? Try Google's translation tool or give us a call!

Vi har ingen kommuntidning...

... men varje månad har vi flera sidor kommuninformation i Österlenmagasinet, gratistidningen som når alla hushåll i kommunen varje torsdag. Våra kommuninformationssidor hittar du också här. Lokala medier skriver också om Simrishamn och Österlen på webben, t ex Ystads Allehanda, Radio Kristianstad och Lokaltidningen.

Anmäl ditt evenemang till kommunens evenemangskalender!

I evenemangskalendern kan du alltid söka aktuella evenemang och få tips om vad som händer i Simrishamn med omnejd. Du kan anmäla ditt eget evenemang här och därmed också få med det i Vad Händer-tidningen och på skane.com. Skicka ett e-post meddelande till turistbyrån här. En kort beskrivning, gärna en bild samt tid och datum.

Tillgänglig webbplats

Den här webbplatsen fungerar för alla. Vill du veta mer om vår tillgängliga webbplats kan du läsa här.