Simrishamn på Österlen

Vattenläcka Ö Vemmerlöv

141020 kl 11.15. Det är en mindre vattenläcka i Östra Vemmerlöv just nu och vi måste stänga av vattnet till och från, från kl. 11 och framåt. När vattnet kommer tillbaka, glöm inte spola ett tag eftersom vattnet kan vara missfärgat!

Företagarkvällen med alla utmärkelser!

Företyagarkvällen 2014, årets företagareFöretagare från hela Simrishamns kommun var samlade den 16 oktober på restaurang Allé för den årliga stora företagarfesten. Mingel, en fantastisk buffé av smaker från Österlen, fest och underhållning av världsartisten Göran Söllscher stod på kvällens program. Företagarkvällens höjdpunkt var utdelningen av de tre speciella utmärkelserna Årets Företagare, Årets Nyföretagare och Årets Näringslivsambassadör. Vem som vann? Läs här.

Bredbandsnytt (uppdaterat 16/10)

Här kan du läsa senaste nytt om bredbandsutbyggnaden i kommunen.

Ystad, Tomelilla och Simrishamn tillsammans med Akkafrakt logistikpristagare i Årets lyft

Österlenkommunerna och Akkafrakt har utsetts till regional vinnare i Skåne och Blekinge i Godstransportrådets årliga tävling. Akkafrakt sköter transporterna och sampackningen när det gäller satsningen ”Samordnad varudistribution” i Ystads, Tomelilla och Simrishamns kommuner. Läs mer här.

Arkitekturpriset 2014

Arkitekturpriset 2014Simrishamns kommuns arkitekturpris 2014 delades ut den 10 oktober och tilldelades Nordic Sea Winery Showroom - visningsrum, vinbar och restaurang, kvarteret Kniven 1, Vingatan 2 i Simrishamn:

- för en spännande byggnad med exteriör och interiör karaktär där ett intressant geometriskt formspråk med kontrasterande material samt olika volymer och linjespel ger ett estetiskt tilltalande helhetsintryck. Läs mer här!

Dina synpunkter på hur sydöstra Skåne ska utvecklas!

För att få  möjlighet att utveckla landsbygden i vårt område med medel från EU, behövs en utvecklingsstrategi. Strategin sätter ramarna för vilka projektidéer som kan godkännas. Därför är det viktigt att du är med och påverkar innehållet i strategin. Läs mer här.

aretsnyfkommun_logotyp_2014Simrishamn är ”Årets nyföretagarkommun” i Sverige 2014!

Priset på 100 000 kronor delades ut i Stockholm på mässan Eget företag. Prissumman ska användas för att uppmuntra initiativ och aktiviteter som gynnar nyföretagandet under de närmaste tre åren.

- Årets nyföretagarkommun är inte i första hand ett pris till Simrishamns kommun, säger Lars Persson, näringslivsansvarig på Simrishamns kommun. Det är ett pris och ett erkännande till alla de som vågar ta steget till eget företag. Till de som själva är företagare och som på olika sätt hjälper nya företagare att komma igång, få en bra start. Det är ett erkännande till alla initiativ som tas, till våra livaktiga företagarnätverk och till alla de personliga kontaktnät som finns. Allt detta har mycket stor betydelse och bidrar till ett framgångsrikt och hållbart nyföretagande. Läs mer här.

Välkommen till höstens första frukostmöten för företagare!

Fredag 24 oktober kl. 7.30 på Nova Academy i Simrishamn

Välkommen till Simrishamns nya gymnasieskola! Information om utbildningarna, pågående och planerade samarbeten samt naturligtvis en visning av lokalerna. Under frukostmötet får vi också information om lärlingsutbildningarna på Österlengymnasiet och en presentation av Europa direkt sydöstra Skåne. Föranmälan till frukostmötet görs till Lars Persson, 0414-81 91 22, lars.persson (at) simrishamn.se

Frivilliga sökes

Svenska kyrkan söker frivillig hjälp med mottagning/hantering/utdelning av kläder och skor till våra 350 asylsökande, varav en del transitboende, från vår lokal på Österlengymnasiet i Simrishamn. Omväxlande arbete, lättare städning och sopkörning ingår. Lön: stor tacksamhet och vänligt bemötande. Kontaktperson: Ann Björkhem, Svenska kyrkan, 0730-28 16 69, annbjorkhem (at) gmail.com. Läs mer på Svenska kyrkans hemsida här.

Aktuellt för företagare

Funderar du på att starta eget?

Inspirationsträffen är en minikurs för dig som vill veta mer om hur det går till att starta eget företag. Höstens inspirationsträffar (kl. 18–19):

  • 11 november, kommunhuset, Tomelilla

Fördjupningsträffen är en minikurs för dig som har kommit en bit på väg mot eget företag. Höstens fördjupningsträffar (kl. 18.00–20.30 inkl. paus):

  • 21 oktober, Forum Ystad
  • 25 november, kommunhuset, Tomelilla

Alla träffar är kostnadsfria och anmälan görs till ystad@nyforetagarcentrum.se. Mer information om Nyföretagarcentrum Ystad-Österlenregionen, tidsbokning för rådgivning samt information om annan service och hjälp till nyföretagare: nyforetagarcentrum.se/ystad. Nyföretagarinformation finns även här på hemsidan.

Flyktingmottagandets A-Ö

För dig som är nyfiken på vem som ansvarar för vad när det gäller flyktingmottagande, läs mer här.

Webbkamera Joneberg

Följ bygget av Projekt Joneberg här.

"Kontrasterna i en levande kommun gör alla dagar bättre"

Så lyder Simrishamns vision. Läs mer här. Kommunens målsättningar för 2014 hittar du här (pdf-fil).

VA-enheten informerar

Vid problem med stopp i avloppet, att LTA-pumpen larmar, vattenläcka eller driftavbrott för dricksvatten, ring 0414-81 92 00 (måndag-fredag kl. 9-15), övrig tid jourtelefon 040-676 90 80.

Byggklara tomter?

Här finns förteckning över de kommunala, byggklara tomter som finns i vår kommun.

Vill du också bo i Simrishamns kommun?

Läs mer här. Du kan också gå direkt till intressanta sidor. Under t.ex. Bygga & bo finns det mesta du behöver veta om fastighetsägare. Tidningen Nyinflyttad till Simrishamn ger också en snabböversikt över vad som är aktuellt i vår kommun. Du kan antingen läsa den här som pdf eller beställa ditt eget pappersexemplar.

Can't find what you're looking for?

Can't find what you're looking for at simrishamn.se because everything is in Swedish? Try Google's translation tool or give us a call!

Vi har ingen kommuntidning...

... men varje månad har vi flera sidor kommuninformation i Österlenmagasinet, gratistidningen som når alla hushåll i kommunen varje torsdag. Våra kommuninformationssidor hittar du också här. Lokala medier skriver också om Simrishamn och Österlen på webben, t ex Ystads Allehanda, Radio Kristianstad och Lokaltidningen.

Anmäl ditt evenemang till kommunens evenemangskalender!

I evenemangskalendern kan du alltid söka aktuella evenemang och få tips om vad som händer i Simrishamn med omnejd. Du kan anmäla ditt eget evenemang här och därmed också få med det i Vad Händer-tidningen och på skane.com. Skicka ett e-post meddelande till turistbyrån här. En kort beskrivning, gärna en bild samt tid och datum.

Tillgänglig webbplats

Den här webbplatsen fungerar för alla. Vill du veta mer om vår tillgängliga webbplats kan du läsa här.