Österlengymnasiet

Välkommen till Österlengymnasiet: Skolan som ger dig möjligheten att förverkliga dina framtidsdrömmar! 

Yrkespraktik i London!

london

Nästa vår får lärlingstreorna på Österlengymnasiet möjlighet till yrkespraktik i London! Det är nu klart att Österlengymnasiet får 300 000:- till yrkespraktik i London. Under våren 2018 får de lärlingar som går i årskurs 3 möjlighet att praktisera i London under tre veckor. De kommer att bo i familj och praktisera på en arbetsplats inom sitt eget yrkesområde.

Österlengymnasiet har ansökt om projektpengar genom Erasmus+ mobilitet yrkesutbildning. Erasmus+ är ett europeiskt utbytesprogram som ger eleverna möjlighet att studera eller praktisera i andra länder i Europa. Projektet är en början och en utveckling av Österlengymnasiets framtida internationalisering och kommer ge eleverna en möjlighet att vidga sina perspektiv.

Studenten fredagen den 9 juni 2017

Släktingar och vänner till studenterna samlas på baksidan av Kulturhuset Valfisken (Nova Academy) i Simrishamn för att ta emot Österlengymnasiets och Nova Academys nybakta studenter.

  • Klockan 12.30 springer eleverna ut klassvis på baksidan av Valfisken.
  • Klockan 13.00 (ca) marscherar studenterna efter fanbärarna till hamnen där Simrishamns musikkår ansluter. Studenterna vandrar sedan uppför Storgatan till Stortorget där det blir musik och tal av kommunalrådet och/eller BUNs ordförande.

Program 2017

Klicka på bilderna för att läsa om de olika programmen! OBS El- och energiprogrammet är ett skolförlagt yrkesprogram, så upplägget ser annorlunda ut jämfört med våra övriga program.

länk länk
länk länk
länk länk

Visste du att...?

  • Samtliga elever i åk 1 (även IM) får åka på en musikal/teaterföreställning.
  • Samtliga lärlingselever (och EE) åker till Stockholm på våren i åk 2.
  • Samtliga lärlingar får möjlighet till yrkespraktik utomlands under max tre veckor på våren i åk.3.
  • Samtliga lärlingselever (och EE) i åk 3 får träna på Friskis & Svettis två gånger per vecka under hela läsåret.

Filmen om Österlengymnasiet.

Här kan du se en film om Österlengymnasiet! Här kan du även se en liten film om de program vi erbjuder - på mindre än tjugo sekunder!

Fotbollsträning för fotbollsakademin!

Alla som gått fotbollsakademin på Korsavadsskolan och söker till Österlengymnasiet är garanterade plats på fotbollsträningen tillsammans med NOVA-academy. Övriga sökande kommer kunna göra antagningsprov.

Frågor och funderingar?

Har du frågor om våra utbildningar, vill skugga en elev eller byta till vår skola? Välkommen att kontakta SYV Sara Westberg på 0709 81 95 17.