Välkommen till yrkesgymnasiet i Simrishamn!

Österlengymnasiet är en kommunal gymnasieskola och vi var en av de första gymnasieskolorna i Sverige som började med lärlingsutbildningar. Idag är gymnasiala yrkesutbildningar vår specialitet , och fem av våra sex yrkesprogram driver vi i lärlingsform.

Vårt El- och energiprogram ser annorlunda ut, då vi har valt att samarbeta med Elteknikbranschens gymnasium (ETG)  för att våra elever ska kunna få sitt yrkesbevis som elektriker redan under gymnasietiden. Detta gör att våra el-elever har ett stort försprång på arbetsmarknaden jämfört med de som gått ett vanligt elprogram! Våra elever kan börja arbeta som elektriker med högre ingångslön direkt efter sin utbildning. Det finns endast två skolor i Skåne som har denna specialutbildning, varav vi är den ena.

Vi har ett långt och gott samarbete med många attraktiva arbetsplatser och våra lärare och handledare arbetar för att du ska få en riktigt bra yrkesutbildning under din gymnasietid.

Måste man välja mellan en yrkesutbildning och framtida högskolestudier? Inte på vår skola! Vi erbjuder alla våra elever att läsa in grundläggande högskolebehörighet. Då har du både en yrkesutbildning när du tar studenten - och möjligheten att välja om du vill läsa vidare på högskolan!

På vår skola har vi även IM, ett Introduktionsprogram där vi hjälper ungdomar att bli behöriga till gymnasieskolan.

mössor