Yrkesprogram - Vuxenutbildning

Österlengymnasiet i Simrishamn genomför utbildningen på uppdrag av Forum Ystad. Eleverna är inskrivna på Forum Ystad och har möjlighet att söka studielån för att finansiera studierna. Eleverna står själva för kostnader avseende datorer, böcker, mat och resor.

Sydöstra Skånes Yrkesvux

Detta är ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen och vuxenutbildningarna i Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad för tillväxt i sydöstra Skåne. Vi kan nu erbjuda utbildningar som är efterfrågade av arbetsmarknaden och kvalitetssäkrade av yrkesråd och branscher. Antagning och utbildningsstart varierar, några utbildningar kan påbörjas individuellt och några har startdatum. Utbudet för närvarande (som kan förändras) hittar du på Forum Ystads hemsida: Ystads kommun / skola och förskola / vuxenutbildning / yrkesutbildning. För att få mer information om utbildningen klickar du på den. Välkommen med din ansökan!

Österlengymnasiet erbjuder:

Vård- och omsorgsprogrammet

Utbildningen innebär minst 70 procent av tiden på APL och resterande tid är teori i skolan eller via distans på Hermods. Skoldagarna är förlagda Österlengymnasiet i Simrishamn. Det finns möjlighet att göra gymnasiearbetet (100 p.)

Ansökan sker via Forum Ystad

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Utbildningen innebär minst 70 procent av tiden på APL och resterande tid är teori/praktik i skolan. Skoldagarna är förlagda till Österlengymnasiet i Simrishamn. Det finns möjlighet att göra gymnasiearbetet (100 p.)

Ansökan sker via Forum Ystad