HA: Handel och administration

Handels- och administrationsprogrammet

Inriktningar:

  • Handel och service

  • Administrativ service

Vill du jobba i en rolig bransch där de anställda trivs på sina jobb och där karriärmöjligheterna är många?

Programmet passar dig som siktar på jobb direkt efter studenten. Handeln har blivit en mycket attraktiv arbetsgivare. Nya köpcentrum växer upp runt om i landet och handeln har blivit en framtidsbransch som är värd att satsa på.

Du lär dig handelsbranschen från insidan och vi erbjuder dig en lärlingsutbildning som sker i samverkan med lokala företag och med företag i hela Öresundsregionen. Om du önskar kan du välja att ha praktik utomlands några veckor på vårterminen i årskurs tre.

Inom handelsbranschen är det vanligt att duktiga anställda erbjuds betalda vidareutbildningar, exempelvis till butikschef. Du har också möjlighet att läsa vidare efter studenten på en yrkeshögskola, där du kan vidareutbilda dig inom bland annat ekonomi och marknadsföring.

Nu kan du även välja inriktningen Administrativ service. Denna utbildning passar dig som har tänkt dig en framtid som t.ex. ekonomiassistent, bankkassör eller kommunikatör.

Varför inte starta ett eget litet företag? Vi ger dig chansen att bli entreprenör! Läs mer på Ung Företagsamhets hemsida

Skolverkets programinformation hittar du här.

Skolverkets programstruktur hittar du här.