RL: Restaurang och livsmedel

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Inriktningar:

  • Bageri och konditori

  • Kök och servering

Det här är programmet för dig som gillar att arbeta i team och som älskar att få ut din kreativitet i form av att laga mat eller baka.

På Restaurang- och livsmedelsprogrammet ger vi dig den grundläggande yrkesutbildning som krävs för ett arbete som kock eller bagare/ konditor. Du får lära dig om hela processen; hur färska råvaror blir till olika rätter och bakverk.

Som kock lär du dig all typ av matlagning och dess olika tekniker. Du får även kunskap om hygien, näringslära, specialkost och alkoholförsäljning. Du följer arbetsplatsens tider, vilket också innebär att du provar på hur det är att arbeta på kvällar och helger.

En kock kan arbeta inom alla typer av restauranger, storkök och inom livsmedelshandeln. En bagare/konditor kan jobba på konditori och café samt inom livsmedelshandeln.

Programmet har nära samarbete med företag inom regionen och hela Öresundsregionen kan bli din arbetsplats. Här är möjligheterna många och arbetstillfällena goda!

Läs intervjuer med våra elever och lärare här!

Skolverkets programinformation hittar du här.

Skolverkets programstruktur hittar du här.