Österlengymnasiet

Välkommen till Österlengymnasiet: Skolan som ger dig möjligheten att förverkliga dina framtidsdrömmar! 

Skuggdagar på våra yrkesprogram!

Inför gymnasievalet erbjuder vi ungdomar att få en bättre helhetsbild av vad det innebär att gå på ett yrkesprogram på Österlengymnasiet i Simrishamn. 

Fredagen den 5 maj kan du tillsammans med våra yrkeslärare besöka några av Österlengymnasiets elever ute på deras praktikplatser. Skuggningen börjar med gemensam frukost på skolan klockan 08.30 och avslutas vid lunchtid (mellan 11.00 och 12.00). 

Lärlingsprogrammen erbjuder samma kurser som skolförlagda program. Skillnaden är att lärlingselever är ute på olika arbetsplatser ungefär halva sin gymnasietid. På arbetsplatserna får de träna sig i att omsätta teoretiska kunskaper i praktisk handling. Flera av Österlengymnasiets handledare har gått Skolverkets handledarutbildning.

Vill du vara med på skuggningen så kontakta Österlengymnasiets studie- och yrkesvägledare Sara Westberg på mejl: sara.westberg@simrishamn.se  eller telefon. 0709- 819517. Vi behöver din anmälan senast tre dagar före det datum du vill skugga på.  Både ungdomar som redan varit här och ungdomar som inte skuggat hos oss tidigare är hjärtligt välkomna!

Program 2017

Klicka på bilderna för att läsa om de olika programmen! OBS El- och energiprogrammet är ett skolförlagt yrkesprogram, så upplägget ser annorlunda ut jämfört med våra övriga program.

länk länk
länk länk
länk länk

Studenten 2017

Studenten är den 9 juni  med utspring kl 12.30 från baksidan av Kulturhuset Valfisken. Se mer information under fliken "Elev på ÖG".

Filmen om Österlengymnasiet.

Här kan du se en film om Österlengymnasiet! Här kan du även se en liten film om de program vi erbjuder - på mindre än tjugo sekunder!

Fotbollsträning för fotbollsakademin!

Alla som gått fotbollsakademin på Korsavadsskolan och söker till Österlengymnasiet är garanterade plats på fotbollsträningen tillsammans med NOVA-academy. Övriga sökande kommer kunna göra antagningsprov.

Intervjuer och information om våra utbildningar 

Är du nyfiken på hur det ser ut att utbilda sig som lärling på vårt Restaurang- och livsmedelsprogram? Våra lärare och elever berättar här. Österlengymnasiet har även en attraktiv specialutbildning till elektriker, i samarbete med ETG (Elteknikbranschens gymnasium). Här kan du läsa om hur det är att gå på denna specialutbildning. Här finns en samling bilder från Elprogrammet

Charlotta Wasteson har intervjuat och tagit bilder på några av våra lärlingar och intervjuerna hittar ni här, på Barn- och utbildningsförvaltningens blogg. Här är ett album med bilder av några av våra elever på deras praktikplatser!

Hur gick det för Österlengymnasiets elever efter studenten?

Dubbla pedagoger säkerställer undervisningen!

På Österlengymnasiet är det få lektioner som ställs in. Vi arbetar med dubbla pedagoger i samtliga gymnasiegemensamma ämnen vilket innebär att det finns en lärare i klassen om den andra blir sjuk eller åker på kurs.

Vår modell med dubbla pedagoger ger bättre förutsättningar för undervisning och elevhandledning. Våra lärare är ett sammansvetsat team och de täcker också upp för varandra om så behövs.

Frågor och funderingar?

Har du frågor om våra utbildningar, vill skugga en elev eller byta till vår skola? Välkommen att kontakta SYV Sara Westberg på 0709 81 95 17.