Österlengymnasiet

Välkommen till Österlengymnasiet: Skolan som ger dig möjligheten att förverkliga dina framtidsdrömmar! 

Klicka på länken för att logga in i DEXTER.

Vad är på gång? Missa inte att följa flödet av händelser på vår Facebooksida!

Studenten 2016

Torsdagen den 9 juni 2016 kl. 14:00 är det utspring för våra studenter från restaurang Röken i Simrishamn!

Filmen om Österlengymnasiet.

Här kan du se en ny film om Österlengymnasiet! Här kan du även se en liten film om de program vi erbjuder - på mindre än tjugo sekunder!

Fotbollsträning för fotbollsakademin!

Alla som gått fotbollsakademin på Korsavadsskolan och söker till Österlengymnasiet är garanterade plats på fotbollsträningen tillsammans med NOVA-academy hösten 2016.

Intervjuer och information om våra utbildningar 

Är du nyfiken på hur det ser ut att utbilda sig som lärling på vårt Restaurang- och livsmedelsprogram? Våra lärare och elever berättar här. Österlengymnasiet har även en attraktiv specialutbildning till elektriker, i samarbete med ETG (Elteknikbranschens gymnasium). Här kan du läsa om hur det är att gå på denna specialutbildning. Här finns en samling bilder från Elprogrammet

Charlotta Wasteson har intervjuat och tagit bilder på några av våra lärlingar och intervjuerna hittar ni här, på Barn- och utbildningsförvaltningens blogg. Här är ett album med bilder av några av våra elever på deras praktikplatser!

Lärlingsutbildningar leder ofta till jobb - undersökning från Skolverket

"Skolverkets Lärlingscentrum genomförde hösten 2015 en undersökning för att se i vilken utsträckning elever som gått en gymnasial lärlingsutbildning får jobb efter avslutad utbildning. Resultatet visar att elever i mycket hög utsträckning har jobb 1,5 år efter utbildningen." Läs mer om undersökningen på Skolverkets hemsida.

Program 2016-2017

Klicka på bilderna för att läsa om de olika programmen! OBS El- och energiprogrammet är ett skolförlagt yrkesprogram, så upplägget ser annorlunda ut jämfört med våra övriga program.

BF program
program HT
program VO

Frågor och funderingar?

Har du frågor om våra utbildningar, vill skugga en elev eller byta till vår skola? Välkommen att kontakta SYV Sara Westberg på 0709 81 95 17. Du kan även ställa frågor på Saras facebook.