Österlengymnasiet

Välkommen till Österlengymnasiet: Skolan som ger dig möjligheten att förverkliga dina framtidsdrömmar! 

Program 2017

Klicka på bilderna för att läsa om de olika programmen! OBS El- och energiprogrammet är ett skolförlagt yrkesprogram, så upplägget ser annorlunda ut jämfört med våra övriga program.

länk länk länk
länk länk länk

Filmen om Österlengymnasiet.

Här kan du se en film om Österlengymnasiet! Här kan du även se en liten film om de program vi erbjuder - på mindre än tjugo sekunder!

Fotbollsträning för fotbollsakademin!

Alla som gått fotbollsakademin på Korsavadsskolan och söker till Österlengymnasiet är garanterade plats på fotbollsträningen tillsammans med NOVA-academy. Övriga sökande kommer kunna göra antagningsprov.

Intervjuer och information om våra utbildningar 

Är du nyfiken på hur det ser ut att utbilda sig som lärling på vårt Restaurang- och livsmedelsprogram? Våra lärare och elever berättar här. Österlengymnasiet har även en attraktiv specialutbildning till elektriker, i samarbete med ETG (Elteknikbranschens gymnasium). Här kan du läsa om hur det är att gå på denna specialutbildning. Här finns en samling bilder från Elprogrammet

Charlotta Wasteson har intervjuat och tagit bilder på några av våra lärlingar och intervjuerna hittar ni här, på Barn- och utbildningsförvaltningens blogg. Här är ett album med bilder av några av våra elever på deras praktikplatser!

Hur gick det för Österlengymnasiets elever efter studenten?

Dubbla pedagoger säkerställer undervisningen!

På Österlengymnasiet är det få lektioner som ställs in. Vi arbetar med dubbla pedagoger i samtliga gymnasiegemensamma ämnen vilket innebär att det finns en lärare i klassen om den andra blir sjuk eller åker på kurs.

Vår modell med dubbla pedagoger ger bättre förutsättningar för undervisning och elevhandledning. Våra lärare är ett sammansvetsat team och de täcker också upp för varandra om så behövs.

Frågor och funderingar?

Har du frågor om våra utbildningar, vill skugga en elev eller byta till vår skola? Välkommen att kontakta SYV Sara Westberg på 0709 81 95 17.