Inkubatorer, co-working, samlingsplatser

Marint centrum i Simrishamn

Marint centrum i Simrishamn är en inkubator som främst inriktar sig på innovation och företagande med relation till havet och Östersjön.
http://www.simrishamn.se/sv/marint-centrum/

Utvecklingscenter för film & upplevelser - inkubator i Ystad

Utvecklingscenter för film & upplevelser, inkubator i Ystad där det även finns möjlighet att hyra arbetsplats på längre och kortare tid.
http://www.ystad.se/ystadweb.nsf/AllDocuments/8EF0CCC0AF74A2ABC1257A600029A150

Stapelbädden

Stapelbädden i Västra hamnen i Malmö kan ge support åt individuella projekt och erbjuder även möjlighet till co-working-space. Inspirerande plats!
http://www.stpln.se/

Media Evolution

Media Evolution arbetar för innovation och tillväxt inom mediabranschen. Spännande föreläsningar och seminarier.
http://www.mediaevolution.se/

MEDEA

MEDEA är en centrumbildning för digitala medier på Malmö högskola. MEDEA är uppbyggt kring samproduktion med aktörer utanför akademin - företag, organisationer, institutioner, konstnärer och medborgare.
http://www.mah.se/medea

MINC

MINC är ett bolag ägt av Malmö stad som ligger granne med Malmö högskola i Västra Hamnen. Minc är en plattform för växande företag och personer med hög kompetens kopplat till olika branscher. Minc medverkar till att skapa värdefulla möten och diskussioner samt är en viktig länk mellan etablerade företag, entreprenörer och forskning.
http://www.minc.se/

KulturKraft Syd

KulturKraft Syd är ett projekt, finansierat av Europeiska Socialfonden (ESF), som erbjuder professionellt yrkesverksamma personer inom teater, dans, musik, film och tv olika former av kompetenshöjande aktiviteter.
http://kulturkraftsyd.se/hem/

Kulturhuset Mazetti

Kulturhuset Mazetti i Malmö rymmer en unik blandning av kommunala och fristående kulturverksamheter. Bl a centrum för dans och serieproduktion.
http://www.malmo.se/mazetti

Skånes arkivförbund

Skånes arkivförbund i Lund arbetar kontinuerligt med att samla information om vad som finns bevarat av enskilt arkivmaterial i regionen. Samlingar, dokumentation, inventering, kurser och utställningar.
http://www.skanearkiv.org/

Simrishamns och Ystads turistbyråers boknings- och inspirationssida "Visit Ystad Österlen"

För dig som är aktiv i Ystad & Österlen-området. Kontakta turistbyråerna så lägger de kostnadsfritt in era aktiviteter i en sökbar Evenemangsguide, som dessutom publiceras i olika kalendarier. Bra forum för alla företag med någon form av inriktning på besöksnäringen. Dessutom Facebook, Twitter och Flickr.
http://www.visitystadosterlen.se/

Qlara - nätverket för företagsamma kvinnor på Österlen

Nätverket Qlara vill skapa möten och kontakter, förena aktiva och kreativa kvinnor, stimulera kvinnor till framgångsrik företagsamhet och utveckling. Nätverket Qlara är en ideell förening, religiöst och politiskt obunden.
http://www.qlara.net

Tips, information och inspiration som rör co-working – ett nytt sätt att arbeta

Här hittar du länkar om du är intresserad av co-working.
http://www.coworking.se/