Kulturpris, föreningsledarstipendium och idrottspris

Simrishamns kommun delar årligen ut ett kulturpris, ett idrottspris och ett föreningsledarstipendium. Dessa priser delas ut i samband med firandet av Sveriges nationaldag den 6 juni i Brunnsparken i Simrishamn.

2018 års pristagare utsedda

Simrishamns kommun gratulerar årets pristagare, som kommer att få ta emot sina utmärkelser i samband med nationaldagsfirandet i Brunnsparken i Simrishamn 6 juni kl. 11-12.

Prismotiveringarna lyder:

Ulla Viotti tilldelas Simrishamns kommuns kulturpris 2018 för sitt långa, internationella och alltid nyskapande konstnärskap där hon ständigt breddar och fördjupar användandet av tegel som material. Ulla Viotti har utfört ett stort antal offentliga monumentalkonstverk och finns representerad i Europa, Nordamerika, Afrika, Asien och Australien. I Simrishamn finns Ulla Viottis monumentalskulptur ”Cimbris”, uppförd till minne av Simrishamns tidigare tegelindustrier.

Peder Fredricson tilldelas Simrishamns kommuns idrottspris 2018 för utmärkta framgångar på världens hoppbanor där OS-silvret i Rio 2016 följdes upp med ett individuellt EM-guld och ett lag-EM-silver i Göteborg 2017. Med basen på Grevlunda gård på Österlen går Peder från klarhet till klarhet och visar ständigt prov på att han tillhör den absoluta världseliten bland internationella ryttare.

Ronny Cronvall tilldelas Simrishamns kommuns föreningsledarstipendium 2018 för sitt mångåriga ideella engagemang i Wallby insamlingsförening för cancerdrabbade barn och ungdomar. Genom välgörenhetskonserter, festivaler, auktioner, sponsring och deltagande i Spin of Hope samlas pengar in till julklappar åt barn och ungdomar på avdelning 64 på Lunds universitetssjukhus och till Barncancerfonden Södra, och skänker glädje och tröst i svåra stunder.

För dig som vill nominera pristagare till 2019

Vill du nominera pristagare inför prisutdelningen på nationaldagen 2019 är sista nomineringsdag måndag 18 mars 2019. Skicka din nominering, åtföljt av motivering och kontaktuppgifter, till e-postadress: simrishamns.kommun@simrishamn.se.

Välkommen med din nominering!

Om kulturpriset

Kulturpriset är avsett att stödja och uppmuntra verksamhet inom kulturella verksamhetsområden. Det delas ut till personer/er som är bosatt/a inom Simrishamns kommun eller på annat sätt har anknytning hit och som gjort en värdefull insats inom sitt område.

Om idrottspriset

Idrottspriset utdelas till person som är bosatt i Simrishamns kommun eller på annat sätt har anknytning till kommunen och som kan anses ha gjort en värdefull och uppskattad insats inom idrottens område på elitnivå. Priset kan delas mellan flera enskilda eller lag. Lag skall representera förening vilken är registrerad i Simrishamn.

Om föreningsledarstipendiet

Föreningsledarstipendiet utdelas till person/er som är bosatt/a inom Simrishamns kommun som kan anses ha gjort en värdefull och uppskattad insats inom det ideella föreningslivet i Simrishamns kommun.

Läs mer här

Mer information om stadgar samt vem som kan nomineras kan fås här på hemsidan.

Skicka in din nominering på e-post med en motivering

Förslag på pristagare ska - åtföljt av motivering - inlämnas till Simrishamns kommun, e-post: simrishamns.kommun@simrishamn.se.