Biblioteket

Välkommen till Simrishamns bibliotek!

Biblioteket är en av de stora mötesplatserna i vår kommun, en träffpunkt med all världens berättelser och kunskap inom räckhåll.

Tyck till om Simrishamns bibliotek! 

Svara på vår enkät!

Användarundersökning Simrishamns bibliotek

Vi vill ha dina synpunkter, så fyll gärna i vår digitala enkät för vuxna  eller hämta ett pappersexemplar av enkäten på biblioteket, Österlens museum eller hos Kontakt Simrishamn.

Vi gör också en undersökning bland ungdomarna i kommunen (10-18 år). Länken till den digitala enkäten för unga finns här. Pappersexemplar kommer bl. a. att finnas på Kulturskolan, Nova Academy och Benka Dí. 

Enkätinsamlingen kommer att pågå 6-20 december 2017.

Resultatet av enkätundersökningarna kommer att användas som underlag i bibliotekets fortsatta utvecklingsarbete och är därför viktigt för oss. I början av nästa år hittar du sammanställningen av enkätundersökningen här på vår hemsida och på www.biblioteksso.se. 

Frågor kring enkäten går bra att mejla till biblioteket@simrishamn.se.

Tack på förhand!

 

Biblioteket - en plats för alla

Du är välkommen hit för att låna böcker, tidskrifter, ljudböcker, talböcker, musik, språkkurser, noter och filmer. Du kan söka information, släktforska, lyssna på föredrag och delta i våra olika aktiviteter. Du kan låna dator, skriva ut, skanna och kopiera.

Här kan du också koppla av i en stimulerande miljö, läsa en bok, läsa dagstidningar och tidskrifter, läsa tidskrifter från jordens alla hörn i tidskriftstjänsten PressReader eller studera i vårt tysta avdelning. Blir du sugen på en kopp kaffe kan du köpa det för 10 kr med betalkort i vår kaffeautomat. 

I menyn till vänster kan du läsa mer om allt det vi erbjuder på biblioteket. Länkarna går till webbportalen för Bibliotek Skåne Sydost, www.biblioteksso.se

 

Logga för Bibliotek Skåne Sydost

Bibliotekskatalog - sök, reservera och låna om 
Aktuellt på biblioteket:

Anneli Pitkänen

Anneli Pitkänen:

Konsten att måla berikar mitt sinne

12 december 2017- 12 januari 2018

"Den finska konstnärliga ådran har jag ärvt utav min far. Hans konst som påminde om Piccasso.

Idag förstår jag att jag inte skall krångla till min konst, utan följa den finska konstnärliga ådran. Jag har utvecklat min konst till mer renare och abstrakt. Det finns fortfarande en mystik i de nya tavlorna. Och ofta göms sanningen och även en viss andlighet i dem. Mystiken får ligga kvar i konsten och det är upp till betraktarens ögon att upptäcka det."

 

 

Bokbuss upphandlad

Simrishamns kommun har i juli 2017 upphandlat sin första bokbuss. Kontraktet är skrivet och leveranstiden är beräknad till tio månader. Läs mer om bokbusskontraktet här.

 

Aktiviteter på Simrishamns bibliotek:

Nu är höstens program slut. Vårens program sätter igång 19 januari. Program kommer efter nyår.


Vi önskar alla våra besökare en god jul och ett gott nytt biblioteksår 2018!

julbok