Biblioteket

Bokbytarhylla, dagstidningar

Välkommen till Simrishamns bibliotek!

Biblioteket är en av de stora mötesplatserna i vår kommun, en träffpunkt med all världens berättelser och kunskap inom räckhåll.

Schack för barn

Biblioteket - en plats för alla

Du är välkommen hit för att låna böcker, tidskrifter, ljudböcker, talböcker, musik, språkkurser, noter och filmer. Du kan söka information, släktforska, lyssna på föredrag och delta i våra språkkaféer. Du kan låna dator, skriva ut, skanna och kopiera.

Här kan du också koppla av i en stimulerande miljö, läsa en bok, läsa dagstidningar, läsa tidskrifter från jordens alla hörn i PressReader eller studera i vårt tysta läsrum. 

I navigeringsmenyn uppe till vänster kan du läsa mer om allt det vi erbjuder på biblioteket. 

Logga för Bibliotek Skåne Sydost

Bibliotekskatalog - sök, reservera och låna om 

 

 

Nu är Simrishamns bibliotek ett meröppet bibliotek. Skaffa ett meröppetlånekort du också!

Konceptet ”Meröppet” innebär att du kan besöka biblioteket både före och efter ordinarie öppettider. Biblioteket är obemannat och du tar dig in med ett speciellt lånekort. Vill du skaffa ett meröppetkort är du välkommen till biblioteket vardagar kl. 10.30-16. Tiderna då du kan använda det meröppna biblioteket hittar du i här i högerspalten.


Läs om vårens evenemang på biblioteket i Kulturkalendern vår/sommar 2017 
eller se nedan: 

Aktuellt på Simrishamns bibliotek:

 En riktigt reko dag 27 maj

En riktigt reko dag

Lördagen 27 maj kl. 10.00-14.00
På stan och i Österlens museums trädgård 

Hållbarheten står i centrum! Aktiviteter som utställningar, föredrag och workshops på stan och i Österlens museums trädgård.

Kom och låt dig inspireras, skaffa kunskap och diskutera ett hållbarare samhälle och liv.

Programmet för En riktigt reko dag 

En riktigt reko dag är ett samarbete mellan Simrishamns bibliotek/Kultur-och fridsförvaltningen, Gata & Park, Plan & Bygg samt Samhällsplanering och Infrastruktur/Samhällsbyggnadsförvaltningen och Marint centrum.

Sommarboken bsso

Sommarboken

Simrishamns bibliotek
9 juni - 31 augusti
Boktips 14 juni kl 14.00-16.00

Nu är sommarlovet snart här och då har man tid att läsa många roliga, spännande, sorgliga och härliga böcker. Du som är mellan 6 och 16 år - tänk på att inte missa "Sommarboken" då. Läser du fem böcker får du en bok.

Skriv om böckerna du läst i vår folder eller på www.biblioteksso.se och kom sedan till biblioteket och hämta din gåvobok. 

Max 2 två gåvoböcker per person.

Behöver du tips? Kom till biblioteket den 14/6 och fråga barn- och ungdomsbibliotekarien som finns på plats 14.00–16.00.  

Familjeboken

Familjeboken/högläsningsboken

Simrishamns bibliotek
9 juni - 9 augusti
Avslutning med bokfika på biblioteket 9 augusti kl. 14.00-16.00

Upptäck högläsningens magi! Låna och läs första delen i serien om syskonen Baudelaires olycksaliga liv av Lemony Snicket. Läs högt för varandra under sommaren. Vi ses onsdagen den 9 augusti kl 14-16 på bokfika för att prata om boken. Föranmälan till bokfika.

RådRum

RådRum Simrishamn

Simrishamns bibliotek
Tisdagar kl. 15.00-19.00

Behöver du hjälp i kontakt med myndigheter, har du frågor kring brev och blanketter, eller har du andra frågor om det svenska samhället? RådRum kan hjälpa dig. Deras frivilligfrådgivare är välutbildade, konfidentiella och flerspråkiga.

Genom att tillhandahålla gratis, neutrala, konfidentiella och opartiska råd ska RådRum öka förutsättningarna för att nyanlända, anhöriginvandrare, tredjelandsmedborgare och arbetskraftsinvandrare ska kunna tillvarata sina rättigheter, skyldigheter och möjligheter i samma utsträckning som resten av befolkningen. Målet är att öka tilliten till och delaktigheten i det svenska samhället, stärka förmågan till egenmakt och stärka det sociala kontraktet.

RådRum finns på Simrishamns bibliotek varje tisdag kl. 15-19 under 2017. (Sommaruppehåll i juli.)