Biblioteket

Välkommen till Simrishamns bibliotek!

Biblioteket är en av de stora mötesplatserna i vår kommun, en träffpunkt med all världens berättelser och kunskap inom räckhåll.

SImrishams bibliotek, bokbytarhylla och dagstidningar

Biblioteket - en plats för alla

Du är välkommen hit för att låna böcker, tidskrifter, ljudböcker, talböcker, musik, språkkurser, noter och filmer. Du kan söka information, släktforska, lyssna på föredrag och delta i våra olika aktiviteter. Du kan låna dator, skriva ut, skanna och kopiera.

Här kan du också koppla av i en stimulerande miljö, läsa en bok, läsa dagstidningar och tidskrifter, läsa tidskrifter från jordens alla hörn i tidskriftstjänsten PressReader eller studera i vårt tysta avdelning. Blir du sugen på en kopp kaffe kan du köpa det för 10 kr med betalkort i vår kaffeautomat. 

I menyn till vänster kan du läsa mer om allt det vi erbjuder på biblioteket. Länkarna går till webbportalen för Bibliotek Skåne Sydost, www.biblioteksso.se

Logga för Bibliotek Skåne Sydost

Bibliotekskatalog - sök, reservera och låna om 

 


Aktuellt på biblioteket:

Kulturguide våren 2018 har kommit

Här hittar du alla arrangemang som Simrishamns bibliotek och kultur- och fritidsförvaltningen ordnar under våren 2018. Klicka på bilden så öppnas en PDF-fil.Kulturguide våren 2018

Bokbuss upphandlad

Simrishamns kommun har i juli 2017 upphandlat sin första bokbuss. Kontraktet är skrivet och leveranstiden är beräknad till tio månader. Läs mer om bokbusskontraktet här.

Aktiviteter på Simrishamns bibliotek:

Vårens program kommer i mitten av januari.