Webbiblioteket

Nedan finns betaltjänster som du avgiftsfritt har tillgång till via bibliotekets datorer. Vissa av tjänsterna går även att använda hemifrån genom att logga in med ditt lånekortsnummer.


Tjänster tillgängliga hemifrån

 

Alex författarlexikon - Illustration: Ulf Åkesson

Alex författarlexikon

Svenskt författarlexikon. Lätt att använda och fullpackat med intressant information. Logga in med ditt lånekortsnummer.

Gå till Alex författarlexikon


 

E-böcker

Välj mellan en mängd deckare, romaner, fackböcker med mera och läs på datorn, i handdatorn eller med en speciell läsplatta. Använd ditt lånekortsnummer för att låna.

Gå till e-böcker


Global Grant

Här finns stipendier och bidrag till allt mellan himmel och jord! Logga in med ditt lånekortsnummer.

Gå till Global Grant


Ljudböcker

Lyssna på streamade ljudböcker direkt i datorn. Tillgång till nästan 600 böcker av våra allra mest populära författare. Logga in med ditt lånekortsnummer.

Gå till ljudböcker


Tjänster tillgängliga på bibliotekets datorer

 

Arkiv Digital

Är du intresserad av släktforskning finns det tillgång till Arkiv Digital, en databas där du kan söka i Sveriges kyrkböcker. Hör av dig till biblioteket för att boka släktforskningsdatorn.

Gå till Arkiv Digital


Genline

Genline är en databas för släktforskning. Innehåller bland annat nästan 35 miljoner sidor inskannade ur de svenska kyrkböckerna. Boka vår släktforskningsdator för tillgång till Genline.

Gå till Genline


Landguiden

Den klassiska skriftserien "Länder i fickformat" är här tillgänglig på nätet, vilket innebär att informationen om länderna ständigt uppdateras. Perfekt för skolarbetet! Automatisk inloggning.

Gå till Landguiden


Library Pressdisplay

Library Press Display

Här kan du läsa 650 dagstidningar och tidskrifter från 76 länder på 38 olika språk, t.ex. Sverige, USA, Thailand, Kina, Serbien och Saudiarabien. Automatisk inloggning.

Gå till Library Press Display


Mediearkivet

Mediearkivet

Nordens största nyhetsarkiv. Innehåller artiklar från tidningar och tidskrifter i fulltext. Logga in med ditt lånekortsnummer.

Gå till Mediearkivet


Nationalencyklopedin

Nationalencyklopedin

Det berömda uppslagsverket når du direkt från bibliotekets datorer. Be om användarnamn och lösenord i informationsdisken.

Gå till Nationalencyklopedin


Presstext

Presstext

Artiklar från ett 30-tal tidningar och tidskrifter i fulltext. Automatisk inloggning.

Gå till Presstext


Webselect

Genom Webselect går det att få tag i information om samtliga företag, organisationer och enskilda näringsidkare i Sverige. Be om användarnamn och lösenord i informationsdisken.

Gå till Webselect