Kulturkullerbyttan

KulturkullerbyttanKulturkullerbyttan är en serie barn- och familjeföreställningar som arrangeras av bl a Musik i Syd, Kultur- och fritidsförvaltningen och Simrishamns Riksteaterförening. Biljetterna kostar i de flesta fall 50:- och säljs på Bokvaruhuset i Simrishamn, Storgatan 34, telefon 0414-102 50 (Scenpass Sverige gäller för alla dessa arrangemang). Förköp även vid entrén en timme innan föreställning.

VÅREN 2017

Jack och BönstjälkenLördag 11/2 kl. 14, Kulturhuset Valfisken:
Jack och bönstjälken med Banditsagor

Jack planterar en magisk böna som växer ända upp till himlen. Han klättrar upp och finner där en fantastisk värld. Men bland molnen bor en arg och hungrig jätte som inte gärna lämnar ifrån sig sina stulna skatter…Jack och bönstjälken är en klassisk folksaga som Banditsagor nu ger i ny modern tappning.

Målgrupp: Från tre år.
Längd: 30 minuter. Maxantal: 60 barn.
Biljetter: 50 kr, scenpass 30 kr.
Förköp på Bokvaruhuset, Storgatan 34, Simrishamn, tel: 0414-102 50 eller i entrén en timme innan föreställning. Arrangör: Simrishamns Riksteaterförening, www.simteater.se, i samarbete med Kulturkullerbyttan.


DockedansenTisdag 21/2 kl. 14-16, Österlens museum:
Dockedansen

Musikäventyr med svensk och amerikansk folkmusik! Följ med på en resa ut över Atlanten, en färd lindad i sång, musik, lek och dans. Efter tre veckor till havs kliver vi i land i Amerika, där vi bland annat lär oss att tala engelska och spela på en pilbåge. På vår väg möter vi allehanda kreatur och människor, som en dansande docka och massor med kor. Det blir ett hejdundrande äventyr med konsert och efterföljande workshop.
Målgrupp: Barn två till fem år.
Föreställningens längd: 40 minuter.
Workshopens längd: 60 minuter.
Maxantal: 50 barn.
Biljetter: 50 kr. Förköp på Österlens museum, Storgatan 24, Simrishamn, tel: 0414-81 96 70, osterlens.museum@simrishamn.se, eller i entrén en timme innan föreställning. Arrangör: Kulturkullerbyttan i samarbete med Kultur- och fritidsförvaltningen, Österlens museum och Musik i Syd.


 Resor över vattenMåndag 13/3 kl. 11, Simrishamns bibliotek: Resor över vatten

Var ligger hemma när man inte kan stanna på den plats som alltid har varit hemma? En musikalisk teaterföreställning om att resa över vatten. Vilken anledning man än har för att resa långt över havet, så innehåller resan många saker: äventyr, upptäckter, rädsla, vänner, storm och hemlängtan. Och när stormen kommer är det bra att ha någon att hålla i handen.

Målgrupp: Barn tre till fem år.
Föreställningens längd: 40 minuter.
Biljetter: Fri entré. Föranmälan till Simrishamns bibliotek, tel: 0414-81 93 00.
Arrangör: Kulturkullerbyttan i samarbete med kultur- och fritidsförvaltningen, Malmö Symfoniorkester och Malmö Live konserthus.


Nasse hittar en stol med Dockteatern TittutSöndag 19/3 kl. 14, Kulturhuset Valfisken:
Nasse hittar en stol med Dockteatern Tittut

Nasse är ute och går på vägen. Egentligen letar han efter hallon. Men istället hittar han något han aldrig sett förut. Nasse stannar och tittar och undrar. Så konstigt - vad kan man använda den till? Nyfiken och med många funderingar, försöker Nasse förstå världen. Några missförstånd blir det innan allt känns rätt och bra. Med musikens hjälp behandlas små och stora känslor i denna musikal.

Målgrupp: Barn, två till sex år.
Längd: 40 minuter.
Biljetter: 50 kr, scenpass 30 kr. Förköp på Bokvaruhuset, Storgatan 34, Simrishamn, tel: 0414-102 50 eller i entrén en timme innan föreställning. Arrangör: Simrishamns Riksteaterförening, www.simteater.se, i samarbete med Kulturkullerbyttan.


Grunkan funkarLördag 22/4 kl. 14, Kulturhuset Valfisken:
Grunkan funkar med Blekinge Kronobergs Regionteater

Världen är full av överraskningar, en lekplats med outforskade labyrinter. Kom med när vi undersöker hur Grunkan funkar och dansar oss igenom olika utmaningar och äventyr. Om vi tittar noga hittar vi det magiska i vardagen. Vi leker, lär och upptäcker nya möjligheter. Hopp finns i alla lägen.

Målgrupp: Barn från tre år.
Längd: 30 minuter.
Maxantal: 40 barn inklusive vuxna.
Biljetter: 50 kr, scenpass 30 kr. Förköp på Bokvaruhuset, Storgatan 34, Simrishamn, tel: 0414-102 50 eller i entrén en timme innan föreställning. Arrangör: Simrishamns Riksteaterförening, www.simteater.se, i samarbete med Kulturkullerbyttan.