Starta eget

Råd och stöd för blivande företagare och dig som nyss startat företag.

NyföretagarCentrum

Funderar du på att starta eget företag och vill få hjälp eller rådgivning?  Då finns NyföretarCentrum i Simrishamn för dig på Marint centrum!

Tidsbokning för enskild rådgivning och mer information om NyföretagarCentrums service till nyföretagare hittar du på: www.nyforetagarcentrum.se/ystad

Starta företag-träffar

Funderar du på att starta eget företag? Då finns Starta företag-träffarna till för dig!               

På starta företag-träffarna går man igenom vad du ska tänka på när du t. ex. gör din affärsplan inför starten av ditt företag. Du får konkreta handfasta tips och råd. Du får både inspiration och information och kan knyta kontakter med banker och redovisningsbyråer. Träffarna, som genomförs av Nyföretagarcentrum, är kostnadsfria och fika ingår! Föranmälan gör du till   ystad@nyforetagarcentrum.se eller 0706-18 09 68. Välkommen!

Inspirationsträff

Denna är för dig som funderar på om du är en blivande företagare. Vi inspirerar dig genom att berätta hur en företagarvardag kan se ut och vad som är viktigt att tänka på.

Vårens träffar är över. Inspirationsträffarna återkommer med tre tillfällen under hösten.

Fördjupningsträff

Här går vi igenom tillsammans med några av våra samarbetspartners vad du behöver för att kunna starta företag.

Vårens träffar är över. Fördjupningsträffarna återkommer med tre tillfällen under hösten.

      

Start-up-café i Simrishamn varannan fredag

Start-up-café på Café Kagan i Simrishamn är mötesplatsen där alla är välkomna, allt från entreprenörer till små och medelstora företag, eller för dig som bara är nyfiken och funderar på att starta eget. Kom och prata försäljning, marknadsföring, juridik eller något annat som berör nyföretagande. Det behövs ingen föranmälan. Nyföretagarcentrum bjuder på kaffe och fralla! Platsen är Café Kagan vid Stortorget i Simrishamn och tiden är kl. 9–12. Start-up-caféer är varje fredag, udda veckor. Se även näringslivskalendern. För mer information och frågor, kontakta rådgivare Lotte Kolare på Nyföretagarcentrum 0706-18 09 68, ystad@nyforetagarcentrum.se

Skatteverkets informationsträffar för nya företagare

Skatteverket erbjuder en stor mängd olika informationsträffar för dig som skall starta eget företag. Man har träffar om olika bolagsformer, skatt, moms, och internationel handel. De samarbetar också med en rad andra myndigheter under träffarna - allt för att hjälpa dig med att starta eget. Hela höstens program hittar du på www.skatteverket.se/infotraffar

Personlig rådgivning

Du har också möjlighet att få personlig rådgivning av kommunens näringlivsutvecklare. Tid bokar du genom att ringa till Lars Persson, tfn 0414-81 91 22 eller e-post lars.persson@simrishamn.se.

Uppföljning

 • För dig som redan fått hjälp vid uppstart finns det möjlighet till uppföljning och en fortsatt kostnadsfri rådgivning. Kontakta Lars Persson för mer information.
 • Startlinjen

  Du som vill starta företag och du som nyligen har gjort det är välkommen att ställa dina frågor till Startlinjens ekonomer och jurister vardagar kl. 9-12. Tjänsten är kostnadsfri. Telefon 020-35 10 10.

  Checklista för start av företag

  På verksamt.se finns en ny checklista för dig som skall starta företag. Välj företagsform och svara på några frågor så får du information om vad du måste göra och tänka på när du startar företag. www.verksamt.se

  Broschyr om företagsstart

  Broschyren ger en god överblick över vägen till eget företag och har tagits fram av sex myndigheter. Broschyren Starta Företag (pdf-fil 545 kB)

  Kooperativt ägande

  Om du vill starta ett kooperativt företag kan Coompanion hjälpa dig i start- och utvecklingsprocessen. Rådgivningen är kostnadsfri.
  Kontakta Coompanion om du har frågor om kooperativt företagande.

  Coompanion Skåne, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö, tfn 040-22 05 10, www.coompanion.se

  Har du en idé?

  Genom att ta del av Venture Cup syds unika process får du möjlighet att testa dina idéer samtidigt som du får feedback, utbildning, handledning och vara en del i ett stort nätverk av entreprenörer, riskkapitalister och andra personer från näringslivet och akademin. Allt detta helt kostnadsfritt!  Mer information hittar du här.

  Särskilt stöd till invandrare

  Om du inte har svensk bakgrund kan det ibland kännas mer komplicerat att starta företag. Det kan till exempel handla om språket eller det regelverk som styr företagandet i Sverige. ALMI och IFS, Insamlingsstiftelsen IFS Rådgivningscentrum, samarbetar för att ge särskilt stöd till invandrare som funderar på att starta företag eller som redan driver företag.
  Mer information finns på IFS webbplats.