Fullspäckat program på Bénka-dí ända fram till jul

I november och december bjuder på Bénka-dí, Ungdomens Hus i Simrishamn, på ett fullmatat och spännande program. En handfull artister och andra kändisar är inbokade för att ge Simrishamnsungdomarna några sköna fredags- och vardagskvällar, ända fram till jul.

Benka-di logotype

Fredagen den 18 november – Konsert med Syster Sol

Syster SolIsabel ”Syster Sol” Sandblom släppte sin andra skiva Kichinga så sent som i september. Med pinfärska låtar, och säkert en hel del låtar från förra albumet Dömd Att Bli Bedömd från 2009, kommer nu den första kvinnan i Sverige som etablerat sig som soloartist på den svenska reggaescenen till Simrishamn. http://www.systersol.se/

Tisdagen den 22 november – Kval till Biljardturnering
Onsdagen den 30 november – Final i Biljardturnering

biljardSenare i höst, nämligen den 30 november, kommer sex biljardspelande ungdomar (tre tjejer och tre killar) från Soffta, Ungdomens Hus i Tomelilla till Bénka-dí för att spela tillsammans med sex ungdomar från Simrishamn i en final. Tisdagen den 22 november kl. 17.00 är det kval för alla i Simrishamn som vill försöka sig på att ta sig till finalen.

Fredagen den 25 november – Dance Jam
med klubb Magiska Mattan

magiskaBénka-dí har framarbetat ett återkommande evenemang som går under namnet Dance Jam, det kan liknas vid en dansklubb för alla danssugna. Under hösten har DJ’s med både hiphop-, dancehall- och dubstepinfluenser varit inbjudna. Nu kommer Behrang Miri och David Ballester från orientklubben Magiska Mattan i Malmö till Bénka-dí för att DJ:a på årets sista Dance Jam. Arabiskt möter turkiskt möter persiskt möter indiskt. Dansa loss till de största, bästa och senaste hitsen från Mellanöstern och Sydasien. Raï, chaabi, dabke, bellydance, al-jeel, libanesisk pop, turkiska süperhits, arabesk, teherangeles pop, balkan, bollywood, etc.

Fredagen den 2 december – Julpyssel

tomteluvaHög tid att pyssla ihop julkort och julklappar, Bénka-dí bullar upp med material och inspiration.

Onsdagen den 7 december – Konsert med Woodstripe

woodstripeBlues- och rockbandet Woodstripe är på Skåneturné, denna onsdag i december står de på Bénka-dís scen. Musikerna i bandet går andra året på ELLA, en pop- och rockutbildning för tjejer på Fårösunds folkhögskola på Gotland. (Ett tips: Frida Green, från Ystad, tidigare sångerska i Negative Nancy går också på ELLA). www.myspace.com/woodstripe

Fredagen den 9 december – Bénka-dí-gala 2011

benkadigalanFör första gången ordnar vi en gala på Bénka-dí. Vi tar nog i om vi säger att det är som en nobelmiddag, men det blir i alla fall något åt det hållet. Vi bjuder på dryck och tilltugg och det blir mingel, musik och prisutdelning till bland andra Bénka-dís bästa kompis, trognaste stammis, generösaste, kramigaste och roligaste besökare.

Fredagen den 16 december – Öppen scen med fint besök

Inbjuden till denna kväll är Mattis, en upcoming Singer/songwriter-artist från Ystad med en helt unik och vansinnigt vacker röst. Mattis fick 5 av 5 stjärnor i tidningen Gaffa för Månadens Demo. http://www.myspace.com/matildaarestad

Frågor från media besvaras av Julia Falkman, ungdomskulturutvecklare, eller Seth Selleck, ungdomssamordnare, 0414-81 98 65.

2011-11-15