Turismens dag firas i Simrishamn och i Ystad

Turismen fortsätter växa i Simrishamn och i Ystad, turistsäsongen blir allt längre och vinterhalvåret bjuder på mycket matnyttigt.

Turismens dag den 27 september firas i Simrishamn och i Ystad med många aktiviteter för den nyfikne besökaren.

- FN:s världsturistorganisation UNWTO har firat World Tourism Day sedan 1980, alltid den 27 september, säger Sofie Bredahl, turistchef i Simrishamns kommun på Österlen. Syftet med dagen är att uppmärksamma turismens roll i världen, att visa hur den påverkar sociala, kulturella, politiska och ekonomiska värden.

Österlen turistmagnet

Turistbyråerna i Simrishamn och i Ystad uppmärksammar Turismens dag med en rad aktiviteter. Förutom att turistbyråerna har öppet kl. 9–17 denna dag, finns även medarbetare från Simrishamns turistbyrå på plats i tältet vid äppeltavlan i Kivik.

- Vi vill gärna att besökarna och allmänheten besöker oss över en kopp kaffe och en kaka för att fylla vår idélåda med tankar om hur turismen kan fortsätta utvecklas på Österlen och i Ystad, säger Sofie Bredahl.

- Det händer mycket under hösten också, säger Sofie Bredahl. Listan är lång: utställningen Redig Skånsk Slöjd, ”Kvällar på Klostret”, operan ”Othello”, besök av både David Batra, Nisse Hellberg och Rikard Wolff, ”Dolkar och Diamanter”, nationalparksvandringar, kinesisk dockteater, ciderprovningar, Oktoberfest, Österlen Lyser, Matrundan Höst etc.!

På turismens dag erbjuds också gratis stadsvandring i Simrishamn och Ystad kl. 15 med start vid respektive turistbyrån. Det blir också byavandring i Kivik med start vid torget samma tid. Algutställningen Marint centrum Simrishamns foajé visas kl. 13–14 och konstmuseet i Ystad har öppet kl. 9–17

Frågor från media besvaras av Sofie Bredahl, turistchef, Simrishamns kommun, 0709-81 93 20.

2011-09-21