Ny socialchef i Simrishamn

Rekrytering av ny socialchef till Simrishamns kommun är nu slutförd.

Stina Lundquist är ny socialchef i Simrishamns kommun efter Roland Persson som går i pension. Det beslutade kommunstyrelsen vid sitt sammanträde under onsdagen.

Stina är idag IFO-chef på kommunen och har sedan tidigare en lång och kompetent bakgrund inom socialtjänsten, både från Österlen och andra kommuner.

 Gott renommé

- Stina har visat sig vara en mycket duktig och kompetent chef under sina år i Simrishamns kommun och vi ser fram emot att få ett bra samarbete med Stina från kommunstyrelsens sida, säger Karl-Erik Olsson, kommunalråd (S) i Simrishamn. Jag vill också passa på att tacka Roland Persson för sitt arbete och sitt stora engagemang i Simrishamns kommun.

 - Stina har ett gott renommé i andra kommuner, säger Anna Thott, kommundirektör. Vi är väldigt glada över att ha medarbetare som är konkurrenskraftiga vid en jämförelse med sökande från hela landet.

Lång erfarenhet

Stina har arbetat som socionom sedan 1992, inledningsvis i Göteborg men sedan i Ystad och Simrishamn som socialsekreterare, projektledare samt som skolkurator på Sydskånska gymnasiet i Ystad och på Region Skånes barn- och ungdomshabilitering. Sedan 2003 jobbar Stina i Simrishamns kommun, de senaste åren som IFO-chef. 

 - Jag har varit delaktig i olika arbeten kring samverkan som nationella riktlinjer missbruksvård, kring barn i behov av särskilt stöd med mera eftersom jag anser att en god samverkan är en förutsättning för att kunna ge människor de insatser och det stöd de behöver, säger Stina Lundquist.

- Jag ser fram emot ett spännande uppdrag, att utveckla och förändra insatserna vi ger för att kunna möta medborgarnas behov på bästa sätt är en av de viktigaste frågorna för mig, säger Stina Lundqvist. Det stöd och insatser som efterfrågas kommer hela tiden förändras i takt med att människors behov ändras, det som är viktigt för dagens barn, unga och äldre kommer delvis att vara annorlunda för morgondagens.

Stort förtroende

- Jag har stort förtroende för Stina som tillsammans med sina medarbetare och nämnden har att driva de sociala frågorna framåt, säger Pia Ingvarsson (S), tillträdande ordförande i socialnämnden.

 Stina Lundquist är född på Gotland av föräldrar från Österlen. Hon bor idag utanför Brösarp med sambo och tre stora hundar. Hon tillträder tjänsten den 1 februari. 

Frågor från media besvaras av Karl-Erik Olsson, kommunalråd (S), 0414-81 91 11, eller av Anna Thott, kommundirektör, anna.thott@simrishamn.se.

 2014-11-13