Ny kultur- och fritidschef

Simrishamns kommun har rekryterat ny chef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Peter Bernhorn är ny kultur- och fritidschef i Simrishamns kommun, det beslutade kommunstyrelsen vid sitt sammanträde idag. 

Peter kommer närmast från jobbet som kulturchef i Orsa kommun där han varit sedan 2011. Före det var det Tidaholms kommun som gällde, först som bibliotekarie, sedan som kultursekreterare.

Han har också bakgrund som chef för stabsexpeditionen på Camp Victoria utanför Pristina 2002–2004, den svenska förläggningen där de flesta av de svenska soldaterna i utlandsstyrkan i Kosovo hade sin bas.

- I kommunens vision har vi slagit fast att en anledning till att man trivs bättre i vår kommun är det rika kulturutbudet, säger Diana Olsson, kommundirektör i Simrishamns kommun. Kulturen skapar möten och är en utmärkt grogrund för innovationer och tillväxt.

- Vi är väldigt nöjda med vår rekrytering av ny kultur- och fritidschef, lägger Diana Olsson till. Det känns bra att Peter har den breda kompetens vi efterfrågat, som kan föra in kultur- och fritidsfrågorna i arbetet med kommunens utveckling.

Nöjt kommunalråd

- Känns bra att vi nu har anställt en ny kultur- och fritidschef, säger Karl-Erik Olsson, kommunalråd (S) i Simrishamns kommun. Peter har en god och bred kunskap inom både kulturen och fritidsverksamheterna.

Peter Bernhorn är 59 år och bor på Södermalm i Stockholm. Förutom att ha varit spelare och ledare i olika fotbolls- och innebandyklubbar, har han också varit verksam som musiker. Han tillträder sin tjänst som kultur- och fritidschef den 8 augusti.

Frågor från media besvaras av Diana Olsson, kommundirektör, Simrishamns kommun, 0414-81 91 02.

2016-06-15