Ny samhällsbyggnadschef

Marie Leandersson är ny samhällsbyggnadschef i Simrishamns kommun från den 1 juni.

Marie jobbar idag som samhällsbyggnadschef i Nybro kommun, en kommun hon varit trogen. Hon var biträdande samhällsbyggnadschef och miljöinspektör där tio år innan hon blev chef för verksamheten. Före det var hon miljöinspektör i Borgholms kommun och har också varit kvalitets- och utvecklingschef på Aromatic AB i Stockholm.

- Rekryteringen av Marie Leandersson har varit en intensiv process med ett stort antal sökande, säger Diana Olsson, kommundirektör i Simrishamns kommun. Maries syn på lednings- och utvecklingsfrågor kommer att vara en tillgång i vår kommun, Hon har en spännande bakgrund och lång erfarenhet av liknande frågor och utmaningar som vi hanterar på samhällsbyggnadsförvaltningen.

I bagaget har Marie en filosofie kandidatexamen från högskolan i Kalmar, livsmedelslinjen, liksom ekonomistudier vid Stockholms universitet, ledarskapsutbildningar m.m.

- Det här kommer att bli mycket bra för vår samhällsbyggnadsförvaltning säger Karl-Erik Olsson, kommunstyrelsens ordförande (S) i Simrishamn. Marie har en stor kunskap och är idag förvaltningschef i en annan kommun med liknande struktur som vår.

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Carl-Göran Svensson (C), uttrycker också sin tillfredsställelse över rekryteringen: - Det känns bra och förvaltningen får en mycket kompetent förvaltningschef. Vi står inför stora utmaningar och jag tror att hennes erfarenhet kommer att bli en tillgång för samhällsbyggnadsförvaltningen.

Marie Leandersson är 58 år, bor idag i Smedby mellan Nybro och Kalmar, har tre utflugna och en hemmavarande son, gillar resor, konserter och böcker.