Ny kultur- och fritidschef i Simrishamn

Simrishamns kommun har rekryterat ny chef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Anders Johnsson är ny kultur- och fritidschef i Simrishamns kommun.  

Han kommer närmast från jobbet som landsantikvarie och länsmuseichef på Länsmuseet Gävleborg i Gävle där han varit verksam sedan 2012.

Före det var det Eksjö kommun som gällde, som chef för Eksjö museum och sedermera kulturchef i Eksjö kommun.

Anders Johnsson har också bakgrund i olika funktioner på Riksantivarieämbetet, bl.a. som chef på Glimmingehus.

- Vi är väldigt nöjda med vår rekrytering av ny kultur- och fritidschef, säger Diana Olsson, kommundirektör i Simrishamns kommun. Med sin breda kompetens, såväl inom kultur- som ledarskapsområdet, blir han en bra chef på förvaltningen och ett bra tillskott i vår koncernledning.

- Jag är glad att Anders tackat ja till arbetet som kultur- och fritidschef, säger Gunilla Aastrup-Persson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden (ÖP). Med sin långa erfarenhet och många idéer om utveckling av kultur- och fritidsområdet, kommer han att bli en inspirationskälla för oss alla och jag hälsar honom varmt välkommen!

Nöjt kommunalråd

- Det känns bra att vi har anställt en ny kultur- och fritidschef, säger Karl-Erik Olsson, kommunalråd (S) i Simrishamns kommun. Anders har en bred erfarenhet som kulturchef i andra kommuner och han känner väl till vår kommun efter sina år som intendent på Glimmingehus.

Anders Johnsson är 57 år, bor i Gävle, men har sedan ett par år också ett hus på Österlen. Han är född och uppvuxen i Hannas där han delägare i familjejordbruket Jonsdala gård. Han tillträder sin tjänst som kultur- och fritidschef den 1 juli.

 

Frågor från media besvaras av Diana Olsson, kommundirektör, Simrishamns kommun, 0414-81 91 02.