Pendlarbidrag!

Jag undrar om man kan införa ett pendlarbidrag till de som jobbar utanför kommunen?
För min del handlar det om att jag vill leva i kommunen och starta familj samtidigt som jag behåller mitt nuvarande jobb utan att belastas för mycket ekonomiskt.

Svar

 • Pendlarbidrag! (Miljöpartiet) 2012-03-29

  Ja, det vore ju en bra väg att få folk att bo kvar i kommunen. Men vi har väldigt många, som pendlar till arbeten utanför vår kommun, så det skulle nog bli väldigt dyrt. Jag tror inte att vi klarar en sådan utgift just nu, när vi också behöver klara byskolorna och gymansiet. Men visst, det borde kanske räknas på.
  Siv Bildtsén

 • Pendlarbidrag (Feministiskt initiativ) 2012-03-29

  Hej,
  skulle den möjligheten finnas måste den finnas för alla, dvs. en konstruktion som i princip subventionerar allas arbetspendling med kommunala skattemedel. Jag tror inte det skulle vara möjligt. Den möjlighet som finns, för alla som kommer upp över en viss summa i utgofter för resor till och från jobbet, är avdraget vid deklarationen.
  Hälsingar
  Gudrun Schyman

 • Pendlarbidrag! (Socialdemokraterna) 2012-03-30

  Hej!
  Din tanke är bra.
  Men vi provade att införa för några år sedan att införa subventionerade resor för ungdomar som då visade sig vara olagligt. För enligt kommunallagen så får man inte särbehandla medborgarna utan alla skall behandlas på samma sätt. Skall vi införa pendlarbidrag i vår kommun så måste vi göra det för alla.
  Mvh
  Karl-Erik Olsson (S)

Frågan är ställd till