Nyhetsarkiv

Status för pågående och fortsatt utbyggnad av bredband

Kommunledningen och företrädare för IP-Only har träffats och diskuterat den pågående och fortsatta utbyggnaden av fiber i kommunen. När det gäller pågående projekt i södra kommundelen (Hammenhögsprojektet) bekräftade IP-Only att allt ska bli klart under kvartal ett nästa år, med eventuella undantag för inkoppling av fritidsboende som inte är på plats. Bästekilleprojektet i norr ska bli […]

Biblioteket skapar ny avdelning för 0-6-åringar

Jollret och högläsningen har tillfälligt bytts ut mot oväsen från sågar och skruvdragare. Ett före detta sagorum ska få inte bara en helt ny skepnad, utan en skepnad i ögonhöjd för krypande barn. Den nya avdelningen är nämligen en del av arbetet med att tillämpa barnkonventionen som blir lag 2020, i vilken vikten av barns […]

Kommunstyrelsen den 6 november – ett axplock beslut

– Sammanslagning av gemensam alkoholenhet för Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner med Ystad-Österlenregionens miljöförbund. Kommunstyrelsen beslutade vid sammanträde 2019-09-11 att återremittera ärendet för att titta på fördelningen av kostnaderna där man utgår från invånarantal i respektive kommun. Det finns sedan 2012 ett avtalat samarbete om gemensam tjänstemannaorganisation för tillstånd och tillsyn enligt alkohollagen i […]

Gärsnäs möbler vann Arkitekturpriset 2019

Kommunens arkitekturpris gick i år till Gärsnäs Möbler. Det är entrén, utställningslokalerna och butiken som premieras för sin utformning.

Årets nyföretagarkommun 2014 – ny vinstchans 2019?

2014 blev Simrishamn utsedd till Årets nyföretagarkommun. Nu finns chansen att vinna priset igen.

FULLBOKAD! Dags för Företagarkvällen i Simrishamn

Den årliga företagarfesten, ett arrangemang av oss och Företagarna Österlen och som sker på Nordic Sea Winery, är nu fullbokad! En rad fina utmärkelser delas ut under kvällen, där utnämningen av Årets företagare i Simrishamns kommun är den givna höjdpunkten. Håll utkik i våra olika kanaler sent på kvällen den 14 november, då vinnarna presenteras!

Avstängning av Storgatan i Gärsnäs på grund av ombyggnadsarbete

Storgatan i Gärsnäs kommer stängas av på grund av VA- och ombyggnadsarbete inför det nya mötesspåret. Detta sker den 21 oktober 2019 och tillsvidare. Arbetet bedrivs etappvis och kommer att vara avslutat under sommaren 2020.

Dags att nominera till Miljöpriset 2019 – vem tycker du ska vinna?

För tionde gången är det nu dags att nominera pristagare till miljöpriset i Simrishamns kommun.

Åter normal trafik i centrum längs med Storgatan

Från och med den 15 oktober är det åter normal trafik som gäller på Storgatan mellan Kristianstadsvägen och Hamngatan i centrala Simrishamn. Trafikanter uppmanas att följa vägskyltarna om vad som gäller.

Du kan påverka framtidens vård och omsorg: ”Behöver hjälp med idéer”

En vård- och omsorgsplan fungerar som en vägledning för socialnämnden och socialförvaltningen vid kommande beslut och åtgärder under ett antal år framöver. Varje kommun ska ha en sådan plan. Planen som tas fram nu kommer att beslutas av socialnämnden under nästa höst.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close