Nyhetsarkiv

Stängt för obehörig motortrafik till Ravlunda skjutfält

För att värna miljö, friluftsliv och minska risken för gräsbränder har Fortifikationsverket valt att stänga för obehörig trafik till Ravlunda skjutfält.

Fallskärmshoppningen 6 juni är INSTÄLLD

Nationaldagens planerade fallskärmshopp måste tyvärr ställas in på grund av rådande väderleksförhållande. Simrishamn kommun önskar en trevlig nationaldag trots dagens inställda evenemang.

Muddring för båttvätten!

Vecka 23 påbörjade Simrishamns kommun ett muddringsarbete i Simrishamns hamn för att kunna placera den inköpta båttvätten på en bra plats.

Kommunstyrelsen 3 juni – ett axplock beslut

– Remiss: Havsplan och kustzonsanalys – fördjupning av översiktsplanen för Simrishamns kommun – utställning Havsplanens syfte är att klargöra hur kommunens havsområde ska användas. Planen sammanställer kunskap och underlag för att skapa en helhetsbild av havs- och kustområdet, en helhetsbild som leder till väl förankrade strategier och riktlinjer samt förslag på åtgärder som möjliggör att […]

Bevattningsförbud i norra delen av Simrishamns kommun

Från och med den 1 juni 2020 är det bevattningsförbud i norra delen av Simrishamns kommun. Det gäller byarna: Vitaby, Ravlunda, Haväng, Vitemölla, Kivik, Svinaberga, Grevlunda och Mellby. Övriga kommuninvånare uppmanas till återhållsamhet med dricksvattnet. Detta gäller tillsvidare!

Ny markanvisningstävling i Simrishamn

Just nu pågår en markanvisningstävling i Simrishamn. Denna gång tävlar de medverkande om markområdet Joneberg 3. Här kommer du till sidan om markanvisningstävlingen och här kan du läsa om hur du deltar!

INSTÄLLT pga väder! Ett hissnande nationaldagsfirande i Simrishamn

Nationaldagens planerade fallskärmshopp måste tyvärr ställas in på grund av rådande väderleksförhållande. Simrishamn kommun önskar en trevlig nationaldag trots dagens inställda evenemang.

Nytt VA-bolag har fått vd: ”Glad och stolt”

Nu är rekryteringen till chef för Österlens VA AB klar. Den nya vd:n heter Johan Persson och arbetar i dag som avdelningschef för VA i vår kommun. Österlens VA AB är det nya gemensamma bolaget som vi startat tillsammans med Tomelilla kommun för att hantera drift och utveckling av VA-arbetet i våra kommuner.

Skolavslutningen och studenten 2020 – så blir firandet

Nu är det klart hur skolavslutning och studenten fredagen den 12 juni blir i Simrishamns kommun.

Information om coronaviruset

Uppdaterad 2020-05-18: skolavslutning och student

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close