Nyhetsarkiv

Informationsmöte om hamnrenovering i Simrishamn

Välkommen på informationsmöte angående den kommande renoveringen av Simrishamns hamn.

Världstoalettdagen – detta ska du inte spola ner i toaletten

Varje år uppmärksammar Svenskt vatten “världstoalettdagen” genom olika kampanjer. I Sverige har vi tillgång till både toaletter och rent vatten, men vi måste bli bättre på att ta hand om det vi har. 

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 nov – de viktigaste besluten

– Ansökan om finansiering av grannsamverkansskyltar. Samverkan mot brott ansöker i inkommen skrivelse om kommunbidrag för finansiering av bland annat grannsamverkanskyltar. Grannsamverkan bedöms kunna både minska brottsligheten och öka tryggheten hos de boende i de områden som aktivt bedriver grannsamverkan. Arbetet med ett aktivt bilda grannsamverkan finns med som en punkt i det medborgarlöfte som […]

Österlens museums nya arkiv Garvaren invigt

Fredagen den 9 november kunde den intresserade besöka Garvaren för första gången och se de 3000 kvadratmeter som 2020 ska stå klart som museimagasin. Ännu är lokalerna nästa tomma, men hyllor, arkivskåp och kompaktsystem är på väg upp och den första flytten från tidigare undermåliga magasin börjar i veckan. Under Öppet hus-dagen, som lockade drygt […]

Dags att nominera till Miljöpriset 2018

Dags att nominera pristagare till miljöpriset i Simrishamns kommun, senast den 4 december. Miljöpriset kan tilldelas enskild person mantalsskriven i Simrishamns kommun alternativt organisation, företag eller förening med säte i kommunen.

321 nya vägar blev döpta på torget

Nu är det slut på namnlösa vägar i Simrishamns kommun. 321 vägar döptes på Stora torget under Österlen lyser den 3 november.

Invigning av Österlens museums nya magasin

Välkommen till invigningen av museets nya magasin Garvaren, fredagen den 9 november klockan 13:00-16:00.

Välkommen till Simrishamns kommuns nya hemsida

I drygt två år har Simrishamns kommun arbetat med projektet “Digital kommunikation”. Som ett led i det arbetet har kommunen lanserat nya Simrishamn.se för att möta de krav du som medborgare ställer i dag.

Trygghetsvandring i Skillinge – passa på att delta

Efter Gärsnäs, Hammenhög, Borrby, Kivik och S:t Olof är det nu dags för trygghetsvandring i Skillinge – vad tycker du är otryggt, hur kan vi kunna åtgärda det. Vi ses på plats den 13 november, samling klockan 18:00 på parkeringen vid småbåtshamnen.

Kommunfullmäktige har utsett ny kommunstyrelse

Under måndagskvällen den 29 oktober 2018 höll vårt nya kommunfullmäktige sammanträde och bland annat följande val genomfördes.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close