Nyhetsarkiv

Nova gymnasium årets UF-skola i Skåne!

Nova gymnasium här i Simrishamn utsågs till den bästa UF-skolan i Skåne vid ett event på Malmö Live i går kväll! Ett stort grattis!

Kommunfullmäktige den 27 mars – ett axplock beslut

– Arkitektur- och kulturmiljöprogram för Simrishamns kommun: antagande Simrishamns kommuns arkitektur- och kulturmiljöprogram är ett tillägg till kommunens översiktsplan. Översiktsplanen och dess tematiska tillägg är inte juridiskt bindande, utan fungerar som rådgivande dokument med strategisk betydelse på kort och lång sikt. Syftet är att skapa ett inspirerande arkitektur- och kulturmiljöprogram för hela Simrishamns kommun. Programmet […]

5A Borrby skola till final i Vi i femman!

Borrby skola 5A vann sin semifinal i dag och går nu vidare final på torsdag 30 mars klockan 10, direktsänds i P4 Sveriges Radio Kristianstad. Grattis till vinsten och ett stort lycka till inför finalen!

Prova på att arbeta i hemtjänst och hemsjukvården för en dag

Är du nyfiken på hur det är att jobba inom hemtjänsten eller hemsjukvården (vård och omsorg med äldre)? Nu har vi öppet hus och du är välkommen! Nu har du chansen att hänga med vår omsorgspersonal på en tretimmarsrunda. Räkna med att det tar längre tid än så, för du får även en introduktion till […]

Simrishamns kommun bronsbäst i Sverige på sociala medier

Vid kvällens utdelning av Social Media Awards Sverige 2023 i Stockholm korades Simrishamns kommun som landets tredje bästa kommun på sociala medier, en plats man delar med en annan skånekommun: Höganäs – bara 2 % efter vinnaren Lycksele!

Tyck till om din äldreomsorg – enkät från Socialstyrelsen

I dagarna kommer Socialstyrelsens enkät ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen” med posten till dig som är över 65 år och har hemtjänst eller bor på särskilt boende. Dina synpunkter och din röst är den viktigaste grunden i vårt arbete med att förbättra vår verksamhet. Och svaren spelar roll. Se här nedanför vad vi jobbat […]

Ledningsarbete på Branteviksvägen färdigställt

Vattenledningen längs Branteviksvägen är klar och ytterligare etapp är därmed avklarad i arbetet med att säkra vattenförsörjningen i södra delarna av Simrishamns kommun.

Leader östra Skåne bjuder in till informationsträffar

Nya möjligheter att söka stöd till utvecklingsprojekt i Simrishamns kommun: välkommen på våra informationsträffar! Leader östra Skåne kommer till Simrishamns kommun för att berätta om hur din förening, ditt företag eller din organisation kan söka pengar till projekt som utvecklar platsen där du bor och verkar. – Onsdagen den 5 april klockan 12.00–12.30, Skeppet på […]

Återhämtningscafé 4 april

Berörs du på något sätt av psykisk ohälsa? Då är du välkommen att ta del av alla möjligheter till psykisk hälsa och glädje på vårt återhämtningscafé. Här träffas vi för att prata om vad återhämtning innebär och tipsar om verktyg för att må bra.

Vinterväghållning i vår kommun

Vi ansvarar för snöröjning och halkbekämpning på kommunala vägar och gator i hela kommunen. Information om hur arbetet prioriteras, fastighetsägares ansvar, svar på vanliga frågor och en karta där du se prioriteringsordningen för olika gator och vägar, kan du se via länken nedan.