Nyhetsarkiv

Välkommen tillbaka – pandemin är inte över!

För alla är inte semestern slut, men för en del har redan planeringen inför hösten börjat, vare sig man distansarbetar eller är på plats. Så är det också i vår kommun.

Var mycket försiktig vid grillning och eldning med nuvarande väderlek

Med det fina sommarvädret som nu och framåt ökar också brandrisken.

Vad tycker du om Måns Nils torg?

Den 4/8 öppnade den digitala medborgardialogen för Måns Nils torg i Borrby. Detta innebär att du som medborgare nu har möjlighet att tycka till om vad du tycker kan förbättras på torget och vad du skulle önska bevaras.

Vill du överleva en dag på stranden?

I sommar upplever vi en högsäsong utan dess like här på Österlen. Inte konstigt, med tanke på hur attraktivt, vackert och fint här är, inte minst i hemestertid. Men det finns också utmaningar när vi är många, inte minst när vi är många som vill göra samma sak samtidigt. Som att bada. Ställ därför frågan […]

Bevattningsförbud i hela Simrishamns kommun från och med den 23 juni

Från och med klockan 13:00 den 23 juni är det bevattningsförbud i hela Simrishamns kommun. Detta gäller tills vidare.

Coronasommar – så här planerar kommunen

Coronapandemin sätter sin prägel på sommaren i vår kommun på Österlen. Så här har vår kommun förberett sig och så här planerar vi.

Information om coronaviruset

Uppdaterad 2020-07-03: Hur Simrishamns kommun planerar sommaren kan du läsa i den här nyheten.

Uppdatering: Eldningsförbudet upphävt

Räddningstjänsten, Sörf, har i dag beslutat att häva eldningsförbudet i vår kommun.

Simrishamns kommun bäst på sociala medier i Sverige – igen

Simrishamns kommun är åter bäst på sociala medier bland Sveriges kommuner. På listan över både Facebook och Instagram toppar kommunens officiella kanaler. Det enligt statistik från analysföretaget Smampion.

Har du upptäckt den nya cykelvägen mellan Ravlunda och Kivik?

Nu har det blivit lättare och säkrare för dig att ta cykeln. Skåne storsatsar på cykelvägar och en av de nya ligger här i Simrishamns kommun.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close