Nyhetsarkiv

Kommunstyrelsens arbetsutskott den 22 maj – ett axplock beslut

– Framtida avtal och finansiering av Snurringen. Snurringen blev resultatet av en trafikutredning som genomfördes år 2000, syftet med utredningen var att samordna linjetrafiken med övrig samhällsbetald trafik. Linjen skulle utgöra ett komplement till färdtjänstresor, där busslinjen Snurringen karaktäriseras som en servicelinje med ett lugnare tempo än övriga regionbusslinjer, tidtabellen är så pass tilltagen att […]

Nu invigs Sveriges modernaste reningsverk

Ett avloppsvatten för återbruk. Det är förhoppningen av den utökade reningen vid Stengårdens avloppsreningsverk i Simrishamn som nu invigs.

Invigning Sydkustleden i Simrishamn den 2 juni – här är programmet

Ta med hela familjen, bjud med dina vänner, cykla och turista på hemmaplan. Välj själv hur långt du vill cykla  och upplev kultur-, mat- och naturupplevelser längs vägen.

Fortsatt stark tillväxt av besökare på Österlen: ”Helt i linje med det strategiska arbete vi gjort”

Österlen och Simrishamns kommun är sedan länge en turistmagnet. När SCB (Statistiska centralbyrån) presenterade den slutgiltiga gästnattsstatistiken för 2018 var det ett fortsatt positivt utfall för Simrishamns kommun och hela sydöstra Skåne. En ökning i åtta av årets tolv månader och totalt 636 506 gästnätter, en ökning med 4,5 procent mot 2017. De utländska gästerna […]

Simrishamns kommun bäst på Instagram i Sverige: ”Väldigt roligt”

Simrishamns kommun är bäst i kommun-Sverige på Instagram just nu. Det slår företaget Smampion fast som specialiserat sig på att analysera sociala medier.

De vann kulturpris, idrottspris och föreningsledarstipendium 2019

Simrishamns kommun delar varje år ut ett kulturpris, ett idrottspris och ett föreningsledarstipendium. Följande personer har utsetts till pristagare 2019 med dessa motiveringar:

Vill du veta mer om EU och valet till Europaparlamentet?

Den 26 maj 2019 är det val till Europaparlamentet. På denna sida har vi samlat information, och länkar till information, om EU och valet så att du kan lära dig mer.

Nu ska ungas röster bli hörda mer: ”Varit få som svarat”

Socialförvaltningens enhet för barn och unga har hittills använt en nationell enkätundersökning, för att försöka fånga upp vad barn och ungdomar tycker om sin kontakt med socialtjänsten. Nu ska dock en ny enkät användas för att öka antalet inkomna svar.

Nu blir Storgatan gågata igen – här är vad som gäller

I sommar, likt tidigare somrar, regleras trafiken genom Simrishamns centrum på Storgatan som gångfartsområde samt gågata mellan den 1 maj till 15 oktober.

Få hjälp med budget- och skuldrådgivning: ”Ska vara lätt att träffa mig”

Från och med mars i år sitter budget- och skuldrådgivare Anna-Carin Larsson i Simrishamn. En dag i veckan arbetar hon här och resten av sin tid finns hon i Tomelilla. Det är inte en bestämd veckodag utan det varierar.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close