Nyhetsarkiv

Ravlunda skjutfält stängt för obehörig motortrafik – Vi arbetar för fler parkeringsplatser

För att värna miljö, friluftsliv och minska risken för gräsbränder har Fortifikationsverket valt att stänga för obehörig trafik till Ravlunda skjutfält.

Kompensationsstöd för föreningar med anledning av covid-19

Kommunfullmäktige i Simrishamn har beslutat att avsätta ett engångsbelopp på 500 000 kronor för att stödja kommunens föreningar som haft ett intäktsbortfall eller drabbats av direkt ökade kostnader i samband med covid-19. Med detta ekonomiska stöd vill Simrishamns kommun ge föreningar förutsättningar att överleva och kunna fortsätta bedriva sin verksamhet även när coronapandemin är över.

Information om coronaviruset

Uppdaterad 2020-09-25: Besök på våra särskilda boenden, detta gäller från den 1 oktober  

Vill du köpa en tomt?

I vår vackra och naturnära kommun har vi cirka 50 lediga kommunala bostadstomter på 11 orter – och ingen tomtkö.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 23 september – ett axplock beslut

– Taxor och avgifter för kommunstyrelsen 2021 I budgetanvisningarna, som kommunstyrelsen beslutade om den 14 april 2020, § 85, står det att indexuppräknade taxor ska räknas upp och beslutas enligt SKR:s bedömning av konsumentprisutveckling i cirkuläret från den 24 augusti. I SKR:s cirkulär (20:32) från den 24 augusti står det att KPIF för 2021 är […]

Simrishamns kommun stiger i näringslivsranking

Under onsdagen kom Svenskt näringslivs ranking av näringslivsklimatet i Sveriges kommuner. Simrishamn stiger i år med 47 placeringar och är bland de kommuner i Skåne som stiger allra mest.

Enkät för kulturella och kreativa näringar i Simrishamns kommun

Är du aktiv som KKN-företagare? Det vill säga verksam inom något av områdena konst, konsthantverk, musik och scenkonst, evenemang, kulturarv, arkitektur, stadsplanering, trädgård, matkreationer, medier, litteratur och skrivande, mode, turism, kropp och själ, livslångt lärande eller liknande?

Invigning av sjöfartshistoriskt mini-museum

Den 17 september invigdes ett nytt litet museum som genom bilder lyfter fram delar av Simrishamns sjöfartshistoria. Bandet klipptes av hamnchef Fredrik von Segebaden, iklädd sjökaptensuniform.

Vill du bli god man eller förvaltare?

Överförmyndaren vill komma i kontakt med dig som är intresserad av att ta uppdrag som god man eller förvaltare.

Några platser kvar på Kulturskolan

I några av våra många grupper (eller individuella lektioner)  finns det enstaka platser kvar. Passa på att anmäla dig innan de tar slut! Anmäl dig på www.speedadmin.com eller maila kulturskolan@simrishamn.se så hjälper vi dig. Här kan det finnas chans att komma med: Cello från 6 år Trumpet, trombon, bastuba från 9 år Tvärflöjt från 9 […]

Kulturguide Simrishamn för hösten 2020 är här

I Kulturguide Simrishamn hösten 2020 hittar du alla arrangemang som ordnas i regi av kultur- och fritidsförvaltningen.