Nova Academy

Vi är en kommunal gymnasieskola som erbjuder de studieförberedande programmen Science (NA), Digital Design (SA), Behavioral (SA), Performing Arts (ES) samt från och med hösten 2019 även  ekonomiprogrammet Business (EK). Nova Academy finns ett stenkast från järnvägsstationen i Simrishamn.

Vår verksamhetsidé

Vi är en skola med elever för elever. Vi drivs av idén att elevinflytande och påverkan skapar starka individer och kreativa studenter med större möjlighet att utveckla sig själva och sin skolgång. Genom att ha en uttalad demokratisk värdegrund bygger vi tillsammans en skola med våra elevers framtid i fokus.

Hos oss ser vi inte bara till din kognitiva förmåga utan också till din hälsa och ditt välbefinnande. Genom att ha ordinarie undervisning mellan klockan 9:10 och klockan 15:20 möjliggör vi även för dig som pendlar längre väg till skolan att tillgodogöra dig undervisningen på samma sätt som du som bor i Simrishamn. Alla har fasta schematider vilket bidrar till ökad trivsel och umgänge då vi har raster och lunch samtidigt.

Om skolan

Vi har hög lärartäthet med en lärare på 18 elever. Våra lärares engagemang och kreativitet ger dig lust att lära och speglas i undervisningen då du får arbeta både praktiskt och teoretiskt under din gymnasietid. På skolan går i dag cirka 195 elever.

Sjukanmälan


Vill du ha mer information?

Vänd dig till Kontakt Simrishamn så hjälper vi dig vidare.

Mer om Nova Academy

 Välkommen att besöka vår hemsida för mer information: www.novaacademy.se

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close