Österlengymnasiet

Vår verksamhetsidé

Vi ska vara det naturliga valet för ungdomar på Österlen som vill studera en yrkesutbildning. Efter studenten får du som elev ett brett kontaktnät bland regionens arbetsgivare och är väl förberedd för såväl en framgångsrik yrkeskarriär som vidare studier på högskola eller universitet.

Vi eftersträvar ett nära samarbete med lokala och regionala yrkesföreträdare som en garant för att våra utbildningars kvalité och relevans.

Vårt nära samarbete med arbetslivet ska möjliggöra för dig att utveckla förmågor som företagande och innovationstänkande.

Om skolan

Vi är ett yrkesgymnasium med stor närhet mellan elever och personal. Vi är 170-tal elever och cirka 50 anställda varav de flesta är lärare i olika ämnen. Men vi har även andra yrkeskategorier som studie- och yrkesvägledare, kurator, skolsköterska, elevassistenter och studiehandledare.

Vi har ett stort bibliotek där vår skolbibliotekarie arbetar.

Vår administration hanteras av en skolassistent och våra lokaler sköts av en skolvaktmästare. Verksamhetsplanerare och samordnare utgör skolledningen tillsammans med skolans rektor.

Vårt huvudsakliga utbildningsutbud är yrkesutbildningar som skolförlagda-eller lärlingsprogram, men vi erbjuder även utbildningar på introduktionsprogrammen samt inom kommunal vuxenutbildning.

Våra lokaler är rymliga och ändamålsenliga. Vi har flera verkstäder för el och svetskurser, ett undervisningskök, laborationssal för naturvetenskapliga ämnen samt metodrum för vård och omsorgs ämnen.

Vi driver en egen kiosk, och under vår- och sommarsäsongen öppnar vi upp vår fina atriumgård där vi fikar och äter lunch under bar himmel.

Adress

Fredsdalsgatan 7, 272 35 Simrishamn

Sjukanmälan

Vill du ha mer information?
Vänd dig till Kontakt Simrishamn så hjälper vi dig vidare.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close