Simrishamns skolbibliotek

Våra skolbibliotekarier samarbetar i ett team för skolbibliotekens utveckling och service.

För dig som är elev

När du börjar på någon av Simrishamns kommunala skolor så hjälper din skolbibliotekarie dig att få ett lånekort. Lånekortet kan du använda på alla våra skolbibliotek, även när du byter skola. Med ditt lånekort kan du logga in i skolornas bibliotekskatalog och söka efter böcker, reservera böcker och låna om böcker.

Länk till skolornas bibliotekskatalog : Welib

Du kan även använda ditt lånekort på folkbiblioteken i Simrishamn, Tomelilla, Ystad, Sjöbo och Skurup samt på Simrishamns bokbuss. När du lånar på folkbiblioteken gäller deras låneregler.

Med ditt lånekort har du tillgång till allt som Simrishamns bibliotek har att erbjuda, som e-ljudböcker, e-böcker, strömmad film och många bra länkar!

Länk till Simrishamns bibliotekskatalog : Arena

Låneavtal 

Om du vill få låneavtalet översatt till annat språk, så kontakta din skolbibliotekarie.

Låneavtal för barn (under 18 år)

Låneavtal för vuxna (fyllt 18 år)

Lyssna på böcker i Legimus

Om du har svårt att läsa tryckt text, exempelvis vid dyslexi eller synskada, så har du rätt att få inloggning till Legimus. Något intyg behöver du inte visa upp, men ett avtal måste skrivas under och lämnas till skolbibliotekarien.

Avtal för att använda Legimus

För dig som är pedagog

Arbetar du som pedagog på någon av Simrishamns skolor? Då kan du få hjälp av din skolbibliotekarie.

Du får gärna ansöka om ett lärarlånekort, så att du kan låna böcker till dig själv eller till din klass. Det är skolan du arbetar på och inte du själv som privatperson som då ytterst ansvarar för lånen.

Lärarlånekortet gäller även för Simrishamns bibliotek och Skoldepån. Låneavtalet lämnas till skolbibliotekarien.

Låneavtal för pedagoger

Skoldepå

Vi har en Skoldepå som du som pedagog kan låna böcker ifrån, antingen genom egna besök på Simrishamns bibliotek eller genom att kontakta Skoldepån som skickar bokkassar till skolorna med kommunens postgång.

Skoldepån tar gärna emot inköpsförslag! För frågor om Skoldepån går det även bra att kontakta skolbibliotekarierna.

Fjärrlån

Behöver du som pedagog hjälp med kurslitteratur kan du be om fjärrlån när du är inloggad i folkbibliotekens bibliotekskatalog (Arena). Fråga skolbibliotekarien om du behöver hjälp.