Simrishamns skolbibliotek

För dig som är elev

När du börjar på någon av Simrishamns kommunala skolor så hjälper skolbibliotekarierna dig att få ett lånekort. Lånekortet kan du använda på alla våra skolbibliotek, även när du byter skola.

Via Skolon och med din Google-skolinloggning kan du logga in i skolornas bibliotekskatalog och låna om böcker innan de är försenade, reservera böcker eller göra listor på böcker. Har du frågor om bibliotekskatalogen eller dina lån så kontakta din skolbibliotekarie.

Länk till skolornas bibliotekskatalog : Welib

Du kan även använda ditt lånekort på folkbiblioteken i Simrishamn, Tomelilla, Ystad, Sjöbo och Skurup samt på Simrishamns bokbuss.

Låneavtal 

Om du vill få låneavtalet översatt till annat språk, så kontakta din skolbibliotekarie.

Låneavtal för barn (under 18 år)

Låneavtal för vuxna (fyllt 18 år)

Lyssna på böcker

Om du har behov av stöd för att läsa tryckt text så har du rätt att få inloggning till Legimus. Lämna in ett avtal till din skolbibliotekarie.

Avtal för att använda Legimus

Skolorna har även Inläsningstjänst och Polylino där du som elev direkt kan logga in och lyssna på och läsa många olika böcker.

För dig som är pedagog

Arbetar du som pedagog på någon av Simrishamns skolor? Då kan du få ett lånekort av skolbibliotekarien. Lånekortet fungerar då även för lån på Simrishamns bibliotek och från Skoldepån.

Låneavtal för pedagoger

Skolbibliotekarierna hjälper dig också med klass- eller gruppuppsättningar av böcker och böcker till olika teman.

Skoldepå

Vi har en Skoldepå som du som pedagog direkt kan låna böcker ifrån, antingen genom egna besök på Simrishamns bibliotek eller genom att kontakta Skoldepån som skickar bokkassar till skolorna med kommunens postgång. Skoldepån tar även emot inköpsförslag.

Kontakta Skoldepån via Simrishamns bibliotek eller på: skoldepan@simrishamn.se

Fjärrlån

Behöver du som pedagog hjälp med kurslitteratur kan du beställa fjärrlån när du är inloggad i Simrishamns bibliotekskatalog. Fråga din skolbibliotekarie om du behöver hjälp.