Alkohol

Många dricker alkohol för att det är gott, för att slappna av eller för att bli fulla. Men alkohol kan också göra att man gör saker man ångrar, hamnar i obehagliga situationer eller mår dåligt på olika sätt.

Alla reagerar olika på alkohol

Det går inte att säga exakt vad som är att dricka för mycket, eftersom olika personer reagerar olika på alkohol. Om drickandet gör att du får problem eller mår dåligt, kan det kallas missbruk eller riskbruk. Du kan få stöd och hjälp att bli av med alkoholproblem.

Alkoholmissbruk är inte samma sak som att vara alkoholberoende, men de hör ihop. Risken för att bli alkoholberoende är större om man dricker ofta eller mycket. Vad många inte tänker på är att alkohol är ett gift som påverkar kroppen på många sätt.

Några av de negativa effekterna av alkohol är:

  • Man kan förlora kontrollen och gör saker man senare ångrar eller att man blir utsatt för saker
  • Hjärnan tar skada och får nedsatt kapacitet på lång sikt
  • Kan leda till leverskador Om du dricker för mycket kan du bli alkoholförgiftad, du kan bli medvetslös och få kräkningar.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close