Att begå brott

Det är relativt vanligt att ungdomar vid något enstaka tillfälle begår brott. Men det är ett fåtal unga som står för det mesta av brottsligheten bland ungdomar. 

De som begår många brott har relativt ofta problem både i skolan och hemma. De umgås ofta med andra ungdomar som begår brott och de har en tillåtande attityd till att begå brott. 

När man fyller 15 år blir man straffmyndig vilket betyder att man kan bli straffad om man begår ett brott. Ungdomar kan dömas till exempelvis böter och ibland till fängelse. 

Om man gjort något brottsligt har man som ungdom möjlighet att genom socialtjänstens hjälp få träffa den som drabbats för att prata igenom händelsen. Detta kan kännas bra både för den som begått brottet och för den som drabbats. Detta kallas medling. 

Om man har någon i familjen som gjort något brottsligt eller hamnat i fängelse kan det kännas bra att få prata med andra jämnåriga som har samma erfarenhet. Det kan du få i barngruppen Macken. 

Källa: BRÅ 

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close