Ilska och utbrott

Att bli arg och få utbrott är vanligt om man mår dåligt, och det kan bero på många olika saker. 

Att bli arg är en normal reaktion om man till exempel blir orättvist behandlad eller om någon beter sig dåligt mot en. Men en del personer har svårt att kontrollera sin ilska. Det kan både handla om att man blir arg i situationer där det egentligen inte finns någon anledning att bli arg och att man överreagerar och blir överdrivet arg i situationer då det inte riktigt blir som man vill. 

De flesta personer kan ibland känna irritation och få impulser inom sig att brusa upp och bli arga. Men ofta har man också en inbyggd spärr som gör att man inte får utbrott, utan istället löser situationen på annat sätt, till exempel genom att prata. Men när man har problem med att kontrollera sin ilska har man inte en sådan inre spärr och man får svårare att stoppa ilskeutbrott. 

Om man ofta blir arg och får utbrott kan det skapa problem i familjen, i skolan eller bland kompisar. Man kan få hjälp, till exempel av skolsköterska, skolkurator, skolpsykolog eller av Ungdomsmottagningen i Simrishamn. 

Källa: BUP.se 

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close