Kränkningar på nätet

Nätmobbning är fortfarande ganska nytt men blir vanligare. Även fast mobbningen sker på nätet är det minst lika allvarligt som andra former av kränkningar. Tveka därför inte att ta kontakt med någon vuxen om du, eller någon du vet, utsätts för nätmobbning! 

Tips: Blockera den eller dem som utsätter dig för mobbning på nätet. De flesta sidorna som Facebook, Twitter och Instagram har en funktion där du kan blockera en profil och hindra den från att ta kontakt med dig. 

Att känna sig kränkt av på grund av någon annan är något de flesta har upplevt. Det behöver inte alltid vara med mening, men det finns personer som sårar andra medvetet för att må bättre själva. 

Det första är att försöka ignorera det personerna säger och komma ihåg att du är bra och värdefull precis som du är! Det är tyvärr inte alltid så lätt att bara strunta i mobbaren och om det går för långt är det viktigt att du berättar för någon. 

Tips: prata med en vuxen du känner dig trygg med. Det kan vara en förälder, skolsköterska, kurator eller ett äldre syskon. Gå inte och bär på problemen själv! Det brukar ofta kännas bättre när man pratar ut med någon man litar på som kan ge stöd. 

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close