”Årets företagare” och andra näringslivspriser utdelade

”Årets företagare” och andra näringslivspriser utdelade

Under torsdagskvällen var det årets stora företagarfest i Simrishamn och en rad priser och utmärkelser delades ut till det stora, skickliga näringslivet i kommunen.

Företagarfesten är en mångårig tradition i Simrishamns kommun. I år hölls den på Skeppet i Simrishamn och för fantastisk underhållning stod sångerskan Karin Tingne med band. Kvällens höjdpunkter var självklart utdelningen av de fyra utmärkelserna Årets företagare, Årets nyföretagare, Årets unga företagare och Årets näringslivsambassadör.

Årets företagare

Årets företagare i Simrishamns kommun 2017 blev Lotta Hildebrand och Olle Hildebrand med sitt företag Intermercato AB. Cecilia Granquist Dahmén, ordförande för Företagarna Österlen, skötte utdelningen av denna prestigefyllda utmärkelse.
Juryns motivering löd: ”Med optimala lösningar och ett brett sortiment, ger Intermercato lyft åt sina kunder över hela världen. Intermercato griper målmedvetet tag i framtida utmaningar genom en ständigt pågående teknisk utveckling i framkant”.

Årets nyföretagare

Hege Welin, som har butiken Ting & Tang, utsågs till Årets nyföretagare med följande motivering: ”Årets nyföretagare i Simrishamn 2018 är ett mysigt nytillskott i Simrishamns gatubild sedan 2017. I en bransch som är i stark förändring när det gäller köpmönster och kundbeteende har årets nyföretagare vågat följa sin dröm och samtidigt med stor medvetenhet anpassat sitt företag till de villkor som gäller i branschen och i en stad som Simrishamn”. Pristagaren utses av Nyföretagarcentrum sydöstra Skåne. Verksamhetsledare Lotte Kolare och ordförande Lars Kindesjö skötte gemensamt prisutdelningen.

Årets unga företagare

Simrishamns kommun uppmärksammar även yngre företagare. Utmärkelsen Årets unga företagare 2018 gick till Anja Persson och Erik Nilsson, Gunnarshögs gård.
Motiveringen: ”Med det lilla rapsfröet som grund utvecklas en ständig ström av nya produkter och aktiviteter. Anja Persson och Erik Nilsson har en stark ambition att förädla det gula guldet från Österlen precis hur långt som helst”.

Årets näringslivsambassadörer

Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredricson, Grevlundagården, utsågs till Årets näringslivsambassadörer med följande motivering: ”Med stora internationella framgångar och hela världen som arena, ger verksamheten på Grevlundagården en ständig lyskraft till Österlen”.

Lars Persson, näringslivsutvecklare på Simrishamns kommun, var nöjd med kvällen:

– Det är verkligen trevligt att få dela ut dessa utmärkelser till några av alla de duktiga företagare vi har i kommunen, samtidigt som det är värdefullt att under en festlig kväll lyfta fram och hylla årets pristagare. De representerar den bredd på företagandet som finns på Österlen.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close