Premiär för Simrishamns kommuns officiella sida på Facebook

Premiär för Simrishamns kommuns officiella sida på Facebook

​Tisdagen den 27 november lanserades Simrishamns kommuns officiella Facebook-sida. En mötesplats för våra kommuninvånare och alla andra som är nyfikna på vår verksamhet.

Den 6 november lanserades nya Simrishamn.se, som ett led i att stärka vår kommunikation och information till invånarna. Nu följs den nya hemsidan upp med en officiella kommunsida på Facebook, som lanserades den 27 november.

– Facebook ser vi som ytterligare en kanal där vi kan kommunicera med invånarna och få ut vår information. Förutom att man snabbt kan nå oss och ställa frågor kan man även ta del av allt spännande som händer i vår kommun. Vi kommer att använda sidan för information, marknadsföring och omvärldsbevakning. Men även för kriskommunikation om det behovet uppstår, säger Anders Svensson, digital kommunikatör i Simrishamns kommun.

Kontakt Simrishamn svarar på frågor

Sidan administreras av våra servicevägledare på Kontakt Simrishamn, som kommer finnas tillgängliga för att svara på frågor under kontorstid (måndag till fredag klockan 08:00-16:30).

– Målsättningen är att fylla Facebooksidan med intressant och bra innehåll, sånt som engagerar och som är till nytta för våra medborgare. Här kommer alla förvaltningar inom kommunen att bidra. Syftet är glasklart: att öka vår transparens och bli bättre på att berätta för medborgarna vad vi gör, säger Anders Svensson.

Succé på Instagram

För drygt två månader sedan, den 1 oktober, lanserade kommunen sitt officiella konto på Instagram. Ett stafettkonto där man får följa en ny kommunmedarbetare varje vecka. Kontot har gjort succé och närmar sig redan 1 000 följare.

– Med tanke på hur uppskattat vårt konto på Instagram har blivit på kort tid ska det bli extra roligt att vi nu tar klivet ut även på Facebook med en officiell sida. Behovet av att finnas där invånarna finns bara ökar, och här kommer Facebook definitivt att bli en viktig kanal för oss, säger Anders Svensson.

Följ Simrishamns kommun på Facebook​

Följ Simrishamns kommun på Instagram​

Så arbetar vi med sociala medier

För mer information:
Kontakta Anders Svensson, digital kommunikatör på Simrishamns kommun.
Tel: 0414-81 91 76
E-post: anders.svensson@simrishamn.se