Nova-elevers insamlingsgala blev succé

Nova-elevers insamlingsgala blev succé

Varje år anordnar Nova Academy en galakväll till förmån för Musikhjälpen. Årets gala ägde rum den 13 december och blev en succé. Teaterbiografen Grand fylldes med publik och den insamlade summan steg till hela 11 087 kronor.

Elever från gymnasieskolans alla program engagerade sig i galan och bjöd på en fullspäckad kväll där allt från dans- och sångnummer till humorinslag stod på programmet. Temat för kvällen, och för årets Musikhjälpen, var ”Allas rätt att fungera olika”.

– Årets tema känns verkligen angeläget; att lyfta fram att alla har rätt att vara sig själva, konstaterade Mars Stålhammar när Österlenmagasinet intervjuade eleverna bara minuter innan dörrarna öppnades.
Alla bidrag som skolan samlat in går oavkortat till Musikhjälpen.

”Känner stolthet”

– Nova Academys elever känner stolthet i att samla in pengar till välgörande ändamål. I år har vi förutom Musikhjälpen även haft en vinterkonsert i samarbete med Kiviks församling, där vi fick ihop över 9 000 kronor som ska gå till tre olika projekt som eleverna valt, säger sångpedagog Sara Dahl.

Anna Kesar, regissör och projektledare för Nova Academys gala för Musikhjälpen, lyfter fram syftet med skolans engagemang.

– Att samlas kring sådana här projekt är viktigt för skolans gemenskap och för att utbilda våra elever i de olika teman som exempelvis Musikhjälpen har varje år. De gör ett fantastiskt jobb och vi är väldigt stolta!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close