Flera nya utegym i kommunen – senaste tillskottet i Tobisvik

Flera nya utegym i kommunen – senaste tillskottet i Tobisvik

Idag finns det utegym i Gärsnäs, Borrby, Hammenhög, Kivik, Sankt Olof och det senaste tillskottet finns i Tobisvik, Simrishamn. Här har det byggts tre stycken traditionella utegym i trä som ska komplettera varandra.

Nu har även Simrishamn fått – inte bara ett utan tre stycken – utegym med ett strålande läge vid havet i Tobisvik.

– I Tobisvik har vi byggt tre stycken traditionella utegym i trä och tanken är att de ska ge upphov till allsidig träning och komplettera varandra, säger gata- och parkchefen Susanna Söderberg.

Vid utegymmen finns det utrustning för situps, dips, axelpress, bänkpress, rygglyft, chins, stocklyft, knäböj och armgång. Vid samtliga tre utegym finns det även grillplats, bord och bänkar.

– Vi hoppas att de nya byggnationerna kommer användas av alla åldrar och hoppas att de bjuder in till både aktivitet och umgänge, avslutar Gata- och parkchefen Susanna Söderberg.

Klicka här för att se samtliga utegym i kommunens karta.

Utegymmen är en del av Sjöfartsstråket som sträcker sig från hamnen i söder till Tobisvik i norr. Syftet med stråket är att erbjuda en trafiksäker vandring och cykling samtidigt som det ger en upplevelse av spännande förflyttning utmed kusten.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close