;

Klart: Hon blir ny bibliotekschef i Simrishamn

Klart: Hon blir ny bibliotekschef i Simrishamn

Rekrytering av ny bibliotekschef till Simrishamns kommun är nu slutförd. Kristin Rosenberg är ny bibliotekschef i Simrishamns kommun. Hon är idag Sektionschef för Bellevuegårdsbiblioteket och Tygelsjöbiblioteket i Malmö stad.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Kristin Rosenberg. Med henne får vi en bibliotekschef med bred och stor erfarenhet säger, Anders Johnsson, kultur- och fritidschef i Simrishamns kommun.

– Jag är mycket stolt över biblioteket, verksamheten som bedrivs här och den nya bokbussen. Kristin kommer nu att fortsätta arbetet med att leda och utveckla biblioteket in i en spännande framtid.

Kristin Rosenberg har en gedigen bakgrund på kulturområdet. Före jobbet som sektionschef var hon under en rad år enhetschef för kultur- och medborgarmöten, även det i Malmö stad, liksom gymnasiebibliotekarie på Borgarskolan och Universitetsholmens gymnasium i samma stad.

På hennes meritlista finns också jobbet som författarförmedlare på Författarcentrum Syd, redaktör på Nationalencyklopedin och researcher på Sveriges Radio.

Vem är då Kristin Rosenberg?
– Jag är 61 år gammal. Bor i Malmö, men sedan 20 år sommarboende på södra Österlen nära Kåseberga. Jag har ett stort samhällsintresse, kulturintresserad, film, litteratur, natur. Gillar Österlens natur och är nyfiken på kulturlivet. Reser gärna med tåg i Europa. Frankofil sedan tonåren.

Hon tillträder tjänsten som bibliotekschef den 20 maj.

Läs mer om Simrishamns bibliotek här

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close