En dag med hemtjänsten – följ med Bill Tabrizi: ”Kommer också bli gammal någon gång”

Bill Tabrizi kom från Syrien till Sverige för fyra år sedan. Han började snart att läsa på SFI och sedan två år tillbaka arbetar han i hemtjänsten i Simrishamns kommun. Följ med honom under en helt vanlig arbetsdag.

– Jag kommer också att bli gammal någon gång. Och om jag ska ha hemtjänst då vill jag att den personal som kommer till mig ska behandla mig på samma sätt som jag behandlar de gamla, säger Bill Tabrizi.

Bill har jobbat i hemtjänsten i drygt två år. Han började som timanställd i och blev snabbt mycket omtyckt av såväl kollegor som av de brukare han besöker.

– När jag började var det många som var lite försiktiga mot mig för att jag är från ett annat land. Men sen när de lärde känna mig så blev det mycket bättre med kontakt och allt, berättar han.

Vill du också arbeta inom vård och omsorg? Nu söker vi semestervikarier. Läs mer och ansök här.

Läs mer om vårt arbete med hemtjänsten här.