;

Inför EU-valet 2019 – här kan du förtidsrösta i kommunen

Den 26 maj är det dags för EU-valet. Men från och med den 8 maj kan du förtidsrösta på flera platser i Simrishamns kommun.

– Det är en rättighet vi har att gå och rösta men också en skyldighet att vi använder den, säger Jeanette Ovesson (M), kommunstyrelsens ordförande.

I det senaste EU-valet 2014 var valdeltagandet i Simrishamns kommun 47 procent. En siffra som förhoppningsvis blir högre vid detta valet.

”Måste visa att vi bryr oss”

– 60 procent av de beslut som vi fattar i kommunfullmäktige har direkt påverkan utav de beslut som fattas i Europaparlamentet. Vi måste visa hela Europa att här i Sverige bryr vi oss, säger Pia Ingvarsson (S), oppositionsråd.

Valdagen är den 26 maj, men från och med den 8 maj kan du förtidsrösta.

I Simrishamns kommun kan du förtidsrösta på följande platser:

  • Borrby församlingshem
  • Gärsnäs allaktivitetshus
  • Stadshuset i Simrishamn
  • Äppelgården i Kivik

Har du någon form av handikapp och inte kan ta dig till en röstningslokal eller vallokal kan du få hjälp av ambulerande röstmottagare. Du beställer genom kommunens valkansli på telefonnummer: 0414-81 91 10.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close