Få hjälp med budget- och skuldrådgivning: ”Ska vara lätt att träffa mig”

Få hjälp med budget- och skuldrådgivning: ”Ska vara lätt att träffa mig”

Från och med mars i år sitter budget- och skuldrådgivare Anna-Carin Larsson i Simrishamn. En dag i veckan arbetar hon här och resten av sin tid finns hon i Tomelilla. Det är inte en bestämd veckodag utan det varierar.

– Jag sitter för det mesta i Stadshuset vid Kontakt Simrishamn. Det ska vara lätt att bara komma in och träffa mig. Vissa tider sitter jag på socialkontoret på Stenbocksgatan, säger Anna-Carin.

Som budget- och skuldrådgivare kan Anna-Carin hjälpa till med att:

  • ansöka om skuldsanering
  • att hjälpa till med frivilliga uppgörelser eller
  • få till stånd förändrade avbetalningsplaner.

– Att ansöka om skuldsanering fungerar annorlunda nu än tidigare. Förut fanns mer riktlinjer för skuldsanering, men nu görs alltid en individuell bedömning. Jag hjälper gärna till med att se om det är läge för att göra en ansökan om skuldsanering.

Dessutom kan du träffa Anna-Carin för att få hjälp att lägga upp en budget. Det kan vara särskilt viktigt om du går ner i inkomst, till exempel om du blir arbetslös eller långvarigt sjukskriven.

Anna-Carin har kontakt med ett hundratal personer per år. Det kan vara allt från ett besök till en längre kontakt. Du kan vara anonym. Ingen journal förs och hon har tystnadsplikt.

Telefontid är mellan 9:00-9:45 måndagar, torsdagar och fredagar, men det går bra att skicka e-post också.

Du når Anna-Carin på telefon 0417-181 56 eller e-post anna-carin.larsson@tomelilla.se

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close