;

Fira valborg i Simrishamns kommun – här är programmet i byarna

"Sköna maj, välkommen till vår bygd igen..." På tisdagen den 30 april är du välkommen att fira valborg runt om i Simrishamns kommun.

Med tanke på att det varit väldigt torrt väder under våren vill vi också uppmana alla arrangörer att vidta största försiktighet och även hålla koll på Sydöstra Skånes räddningtjänstförbunds hemsida och SMHI:s hemsida över brandrisker för rekommendationer.

Så här ser programmet ut i Simrishamn och i byarna:

Simrishamn
Samling i Södra planteringen (korsningen Hamngatan/Stenbocksgatan) kl. 19.30, avmarsch med Simrishamns musikkår och fackeltåg till Tjyvasten kl. 19.45 där bålet tänds cirka kl. 20. Vårtal av Simrishamns kommuns kommunalråd Jeanette Ovesson. Scouterna säljer grillad korv och dricka. Arrangör: Simrishamns nationaldagskommitté.

Borrby
Samling vid Korsoren 20.15 för gemensamt fackeltåg till Scoutgården med avmarsch 20.30. Vi tänder elden, sjunger in våren och lyssnar till vårtal av Susanna Popova Hakelius. Korv och kaffeförsäljning av PRO. Arrangör: Borrby Byalag i samarbete med byns föreningar.

Brantevik
Samling vid Södra skolan kl. 19.30 för avmarsch med fackeltåg till Grönet där Brantevikskören sjunger in våren. Valborgsbål och Samhällsföreningen bjuder på grillad korv vid brasan. Arrangör: Branteviks Samhällsförening.

Hammenhög
Samling på torget kl. 19.30 för avmarsch med fackeltåg kl. 19.45 till Mariedals gård. Underhållning. Korvgrillning. Arrangör: Hammenhögs byalag.

Skillinge
Samling vid gamla slipen i Skillinge hamn kl. 20.30 för gemensamt fackeltåg till strandkanten nedanför Skillinge idrottsplats om vädret så tillåter. Där tänder vi gemensamt bålet, lyssnar till vårtal och sjunger välkända sånger till vårens ära. Arrangör: Skillinge leje och Skillinge företagarförening. Med reservation för busväder.

Sankt Olof
Samling vid järnvägsstationen kl. 19.45, därefter fackeltåg (facklor säljes för 20:-/st) till scoutstugan, där bålet tänds. Försäljning av våfflor och kaffe. Arrangör: Sankt Olofs scoutkår.

Vitaby
Samling på idrottsplatsen. Bålet tänds kl. 20.30. Grillar finns på plats, ta gärna ta med något att grilla. Arrangör: Idrottsföreningen Ravi IF.

Kivik – vårhälsning onsdag 29 maj
Kivik har inget valborgsmässobål, utan ordnar istället ”Vårhälsning/Kristi Himmelsfärdsarrangemang” onsdag 29 maj. Simrishamns musikkår startar från Torget  klockan 19.30 och tågar ner till parkeringen omedelbart söder om Kiviks hamn och musicerar där. Vårtal av silversmed Lisa Tofft. Kivikskören SPF sjunger traditionellt in våren och det sker utdelning av stipendier från Kiviks Scoutkårs Minne. Försäljning av grillad korv och dryck. Arrangör: Byalaget på Kivik.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close