De tilldelades kulturpris, idrottspris och föreningsledarstipendium 2019

De tilldelades kulturpris, idrottspris och föreningsledarstipendium 2019

Simrishamns kommun delar varje år ut ett kulturpris, ett idrottspris och ett föreningsledarstipendium. Följande personer har utsetts till pristagare 2019 med dessa motiveringar:

2019 års kulturpristagare i Simrishamns kommun: Camilla Backman
Camilla Backman tilldelas Simrishamns kommuns kulturpris 2019 för sitt arbete med Garageprojektet Hammenhög, en unik mötesplats i en tidigare bilfirma, som utvecklats till ett kulturcentrum och en scen för konserter, utställningar och evenemang av hög kvalitet. Konstnären, entreprenören, kreatören och konsertarrangören Camilla har med stort hjärta och stort engagemang inom många områden satt Hammenhög på kartan som ett kulturnav på Österlen.

2019 års idrottspristagare i Simrishamns kommun: SM-vinnarna från Österlens ridklubb
SM-vinnarna i Folksam Elitallsvenska 2018 från Österlens ridklubb bestående av ryttarna Andrea Persson, Linnea Ericsson-Carey, Sara Molvidsson Hellström och Shane Carey samt lagledare Gitte Lindskog och Katarina Jönsson tilldelas Simrishamns kommuns idrottspris 2019 för ett välförtjänt SM-guld i laghoppning på Falsterbo Horse Show 2018.

2019 års föreningsledarstipendiat i Simrishamns kommun: Olle Månsson
Olle Månsson tilldelas Simrishamns kommuns föreningsledarstipendium 2019 för sitt mångåriga ideella engagemang som ungdomstränare och föreningsledare inom handboll, fotboll, simning och badminton. Olle ser alltid till att samtliga ungdomar blir sedda och omhändertagna på bästa sätt, och hans empatiska förhållningssätt gör honom till en mycket värdig föreningsledarstipendiat.

Simrishamns kommun gratulerar alla pristagare!
Samtliga priser är på 10 000 kronor och priserna kommer att delas ut i samband med kommunens nationaldagsfirande på Brunnsparkens scen i Simrishamn kl. 10:30-11:30 den 6 juni. Allmänheten hälsas hjärtligt välkommen att delta.

Vill du också nominera framtida pristagare?
Läs mer här om kommunens kulturpris, idrottspris och föreningsledarstipendium och se hur du kan nominera kandidater till 2020.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close