Simrishamns digitale kommunikatör nominerad till Årets kommunikatör i Sverige

Simrishamns digitale kommunikatör nominerad till Årets kommunikatör i Sverige

Den 9 oktober delas priset Megafonen ut på en bankett under konferensen Publikom i Stockholm. Anders Svensson, digital kommunikatör på Simrishamns kommun, är en av de nominerade.

Priset innefattar årets kommunikatör i Sverige under 2019, och delas årligen ut till den kommunikatör eller representant för en offentlig organisation som särskilt bidragit till goda resultat kring verksamhetens kommunikationsuppdrag.

Särskild hänsyn tas till nyskapande kommunikation som givit goda resultat inom ramen för uppdraget.

– Det känns hedrande och kul att vi blivit uppmärksammade för det arbete vi gjort. Megafonen är ju det finaste pris man som kommunikatör i offentlig sektor kan vinna, säger Anders Svensson.

– Med min bakgrund och syn på att kommunikation ska vara effektiv, hoppas jag ha bidragit på ett avgörande sätt till framgången.

Under 2019 har både Simrishamns kommuns officiella Facebook och Instagramkanal varit bäst bland samtliga offentliga myndigheter i Sverige. Framgångarna gör att kommunen nu har flera starka kanaler för att nå medborgarna. Både i vardagen men även i händelse av viktig samhällsinformation.

Motiveringen till Anders nominering lyder enligt Publikom som följande:
Anders är ansvarig för kommunens digitala kommunikation och har gjort ett riktigt starkt jobb sett till målsättningen som var att bli bäst i Sverige på sociala medier bland kommuner, ett mål som man nu har uppnått. Med hjälp av Anders kunskaper och passion har man ökat trafiken på kommunens hemsida från 300 unika besökare per dag, upp till hela 1000 unika besökare. Han har även drivit skapandet av videoklipp som publicerats i sociala medier, där flertalet nått tio-tusentals visningar. Anders driver även en podcast med fokus på kommunikation som fått högsta betyg i Apples Podcast-app.
Anders beskrivs av sina kollegor som en mycket kreativ och driven man som har stora drömmar och höga ambitioner. Han sprider glädje på arbetet men är på samma gång seriös i sin yrkesroll.

– Vi har i vårt kommunikationsarbete, målmedvetet och strategiskt, arbetat för att öka engagemanget hos dem som bor, lever och verkar i vår kommun med utgångspunkten ”digitalt först”, säger Diana Olsson, kommundirektör i Simrishamn. Redan för ett par år sedan utsågs vår hemsida till landets bästa för en kommun.

– Målsättningen har varit tydlig, att bli bäst i kommun-Sverige på digital kommunikation. Långsiktigt arbete lönar sig och vi är glada och stolta över att detta nu uppmärksammas, säger en nöjd Diana Olsson.

Läs mer: De är nominerade till Megafonen 2019

Den här veckan är Anders bland annat på Webbdagarna i Göteborg och där han är inbjuden som föreläsare om värdeskapande kommunikation och sitt arbete på Simrishamns kommun. Dessutom är han under fredagen moderator på Bokmässan där kommunikatörens uppdrag kommer att diskuteras på scen.