Ny barn- och utbildningschef i Simrishamn: ”Kvalitet är i fokus”

Rekrytering är nu slutförd – Anders Wedin är ny barn- och utbildningschef i Simrishamns kommun. Han är i dag skolchef i Österåkers kommun.

Det är en nöjd kommundirektör som konstaterar:

– Anders har en profil som passar oss väl, han har en lång och gedigen erfarenhet av arbete i skolans värld, säger Diana Olsson. Hans fokus på hur goda studieresultat skapas känns mycket bra och vi var snabbt överens i rekryteringsgruppen att Anders var ett utmärkt val.

Lång och gedigen bakgrund

Anders Wedin har en lång gedigen bakgrund i skolans värld, en resa som en gång i tiden startade som mellanstadielärare i Uppsala och Norrtälje. Rektorsjobb i Norrtälje och Vaxholm avlöste, för att i Upplands-Bro börja som utvecklingsledare och vara tillförordnad utbildningschef innan jobbet som skolchef i Österåkers kommun tog vid 2014.

– Jag ser ett sammanhållet utbildningssystem, från förskolan och uppåt, som viktigt för att barn och elever ska få ut mesta möjliga av sina skolår, säger Anders Wedin. Vi har alla del i studentmössan.

– Skolans resultat är helt beroende av hur väl undervisningen möter barn och elevers olikheter och skilda behov. Därför är det viktigt att undervisningens kvalitet är i fokus, avslutar Anders Wedin.

Anders Wedin är 62 år, bor Vaxholm (men bygger just nu hus Kivik), är gift med Katarina och har fyra utflyttade barn. Han börjar jobbet som barn- och utbildningschef i Simrishamns kommun december/januari.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close