;

Ny belysning på biblioteket: ”Välkomnande och trivsamt”

Ny belysning på biblioteket: ”Välkomnande och trivsamt”

Varde ljus! Efter en veckas stängning har biblioteket nu fått en helt ny belysningen och har åter öppet som vanligt igen.

Biblioteksbesökare höjer bokstavligen numera på ögonbrynen och blickar uppåt när de träder in i Simrishamns bibliotek. Det har nämligen, efter en veckas stängning och mycket klättrande upp och ner från ställningar, monterats en helt ny belysning i bibliotekslokalen som ju har så högt i tak.

Nya lampor har riktats uppåt vilket ger ett jämnt reflekterande ljus neråt. Spottar lyser upp gångarna mellan hyllorna, och både besökare och personal har fått en bättre ljusmiljö överlag.

”Känns mer tryggt”

– Man arbetar fortfarande på de sista detaljerna, men vi är väldigt glada över den här förbättringen som har bidragit till att biblioteket känns mer tryggt, välkomnande och trivsamt, säger Kristin Rosenberg, bibliotekschef.

Att stänga ner biblioteket en hel vecka under monteringen var ett måste på grund av säkerhetsskäl, men innebar samtidigt att ortsborna fick bekanta sig med bokbussen som tillhandahöll sedvanlig biblioteksservice utanför Valfisken när den inte var ute på sina reguljära turer.

– Vi fortsätter att se över lokalen framöver och härnäst på tur står en förändring av barnavdelningen, men nu ser vi fram emot en upplyst vinter i ordets alla bemärkelser, säger Kristin Rosenberg.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close