Årets nyföretagarkommun 2014 – ny vinstchans 2019?

Årets nyföretagarkommun 2014 – ny vinstchans 2019?

2014 blev Simrishamn utsedd till Årets nyföretagarkommun. Nu finns chansen att vinna priset igen.

Simrishamns kommun blev i dag nominerad till utmärkelsen Årets nyföretagarkommun 2019 i Sverige.

Åtta kommuner är nominerade och tävlar om en prissumma på 100 000 kronor, som ska användas för att lyfta och stärka lokala entreprenörer. Priset delas ut, för femtonde året i rad, på Sveriges största mässa för nya företagare, ”Eget företag”, den 8 november på Stockholmsmässan i Älvsjö.

– Vi är otroligt stolta över kommunens företagare, nya som gamla, säger Jeanette Ovesson, kommunstyrelsens ordförande (M) i Simrishamns kommun. De är enormt viktiga för oss och det är så roligt att vi tillsammans uppmärksammas på det här sättet.

De åtta kommunerna är nominerade utifrån hur många nya företag som har startats per tusen invånare från nyårsdagen 2018 till och med den 30 juni 2019 och kategoriseras enligt SKL, Sveriges kommuner och landstings kommungruppsindelning. Statistiken över nyföretagandet hämtas från Bolagsverket.

En jury med representanter från Visma och Nyföretagarcentrum, som är verksamheterna bakom utmärkelsen, har också bedömt kommunernas arbete med att lyfta och stärka lokala entreprenörer och få fler att starta företag.

– Nyföretagandet i Simrishamns kommun är högt, vilket är väldigt glädjande. Det visar på ett gott lokalt företagsklimat och modiga entreprenörer, säger Sofie Bredahl, utvecklingschef i Simrishamns kommun. En framgångsfaktor är samverkan på olika sätt, inte minst mellan entreprenörer, kommun och Nyföretagarcentrum, där det ges möjlighet till kunskapshöjande insatser och mentorskap för nya idéer och företagssatsningar.

Prissumman, 100 000 kronor, delas ut till lokala initiativ eller organisationer under tre års tid, i samråd mellan vinnarkommunen och instiftarna.

– Nomineringen är ett erkännande till alla de aktörer i Simrishamns kommun som varje dag arbetar med att förverkliga sina drömmar och driva utvecklingen av vår kommun framåt, avslutar Sofie Bredahl.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close