;

Näringslivets vinnare korade – stort grattis!

Under torsdagskvällen var det årets stora företagarfest i Simrishamn och en rad priser och utmärkelser delades ut till det stora, skickliga näringslivet i kommunen.

Årets företagare

i Simrishamns kommun 2019 är Anders Thuresson med sitt företag Svabesholms Kungsgård AB. Juryns motivering lyder: ”Med en ständigt pågående utveckling av den egna verksamheten och i samarbete med företagen på gården, skapar Anders Thuresson både nya möjligheter och en levande landsbygd.” Cecilia Granquist Dahmén, ordförande för Företagarna Österlen, skötte utdelningen av denna prestigefyllda utmärkelse.

Årets unga företagare

Utmärkelsen Årets unga företagare gick i år till Kristofer Åberg som har företaget Järnet i Elden. Motiveringen lyder: ”Yrkets uråldriga traditioner förs vidare i ett knivskarpt hantverkskunnande och ett glödande konstnärligt skapande.” Utmärkelsen  för Årets unga företagare delades ut av Cecilia Granquist Dahmén.

Både Årets företagare och Årets unga företagare går nu vidare till Företagarnas regionfinal i Malmö och förhoppningsvis därifrån vidare till riksfinalen i Stockholm.

Årets nyföretagare

Ida Hallberg, IDA Hälsocoach, utsågs till Årets nyföretagare med följande motivering: ”Detta företag är byggt på egen genuin övertygelse och med en medvetenhet om vad vår tid behöver. Att må bra är utgångspunkten och med flera verksamhetsben som utgår från detta bygger årets nyföretagare sitt företag med uthållighet, energi och kreativitet. Ett av målen är att vara en inspiratör för kunderna i att förändra och göra fler aktiva val. Genom att själv ständigt arbeta med förändring och aktiva val har årets nyföretagare lyckats med att vara inspiratör inte bara i sin verksamhet utan även för andra nya företagare.”

Nyföretagarcentrums verksamhetsledare Lotte Kolare och föreningens ordförande Lars Kindesjö skötte gemensamt prisutdelningen.

Årets näringslivsambassadör

Årets näringslivsambassadör är en utmärkelse som ges till ett företag eller en organisation, förening eller privatperson som gör betydande insatser för näringslivet i vår kommun. Årets näringslivsambassadör är Marint centrum i Simrishamn.

Motiveringen till ambassadörskapet lyder: ”Där havet är en tillgång skapar engagemang för fisket, miljön, forskningen och utbildningen förutsättningar för en attraktiv plats för både invånare och företagare.”

Ett stort grattis till alla pristagare!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close