;

Biblioteksbussens nya turlista börjar gälla

Biblioteksbussens nya turlista börjar gälla
Från och med 1 februari är det ny turlista som gäller för biblioteksbussen. För en del blir det ingen skillnad, men för andra kan det bli både ny tid och dag att lägga på minnet!

Den nya turlistan gäller från 1 februari till 31 maj. Orsaken till omgörningen är de önskemål som framkom i en enkät som var ute i höstas, och biblioteket hoppas nu att fler ska kunna upptäcka bussen, framför allt barn och unga.

Gärsnäs får kvällstid

Största förändringen blir det för Gärsnäs. Tidigare besöktes byn på onsdagar klockan 14.30, men framöver är det måndagar 17.00 till 17.45 som gäller. Ny dag gäller även för Rörum, Mellby, Nyhem och Östra Vemmerlöv. I Mellby har busshållplatsen även flyttats, från Isakas vria till parkeringen utanför gamla skolan. Detta i hopp om bättre synlighet. Alla byarna ovan har också fått en ny senarelagd tid då biblioteket vill att barn ska hinna hem från skolan innan bussen besöker byn.

Hannas ny hållplats

En annan förändring är att bussen inte längre kommer att köra till Östra Hoby på grund av för få besökare. Istället har man lagt till en hållplats på i Hannas, detta efter önskemål som inkommit till biblioteket. Onsdagar jämn vecka klockan 14.35 till 14.55 ska man infinna sig på torget i Hannas om man vill nyttja bibliotekets tjänster.

Senarelagda tider

För de flesta byar är det dock samma dag och samma plats som gäller, men en lite senare tid. För låntagare i Vitaby, Kivik, Sankt Olof, Hammenhög och Borrby sker ingen förändring alls. Skillinges besökare kan dock vänja sig vid att komma lite tidigare – bussen anländer nämligen en kvart tidigare framöver, klockan 17, och lämnar en kvart tidigare, klockan 17.45.

Tre turlistor per år

Att turlistan bara sträcker sig fram till sista maj beror på att Simrishamns bibliotek beslutat att ta fram tre turlistor per år, en för vår, sommar och höst. Detta för att kunna vara flexibla och resurseffektiva om en hållplats visar sig ha få eller inga besökare. Samtidigt är ambitionen att inte rucka på de tider och hållplatser som är välbesökta, och i den mån det är möjligt, lägga till hållplatser efter kommuninvånares önskemål.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close