;

Information om coronaviruset

Här nedan hittar du en del information om coronaviruset. Här hittar du även länkar till Vårdguiden 1177 och till Folkhälsomyndighetens webbplats där du kan hitta mer information.

Ett nytt coronavirus har smittat människor som framför allt har befunnit sig i Hubei-provinsen i Kina. Viruset kallas också för 2019-nCoV. Det ger symtom som feber och hosta och påminner om influensa.

Har du inte varit på resa i Hubei-provinsen i Kina de senaste 14 dagarna, men har liknande symtom? Då är det inte sannolikt att du har fått det nya coronaviruset.

Du kan söka information på www.1177.se för råd vid andra sjukdomar och besvär som är vanliga, som influensa, feber, förkylning eller ont i halsen.

Du som däremot har varit i Hubei-provinsen i Kina de senaste 14 dagarna ska vara uppmärksam på om du får symtom som feber, halsont och hosta. Då ska du genast ringa telefonnummer 1177 för att få information om när och var du ska söka vård.

Har du frågor om coronaviruset kan du gå till Folkhälsomyndighetens webbplats där det bland annat finns vanliga frågor och svar. Samma frågor och svar finns även på engelska.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close